Posten i Sverige

Som svensk glömmer man lätt bort det här med postkontor. Det är nu många år sedan posten upphörde med den verksamheten och delade ut paketansvaret till landets handlare/postombud istället. Jag tror att många var skeptiska i början när förändringen skulle genomföras, men jag tror inte att det finns någon som klagar nu! Köerna är i stort sätt borta tack vare att in- och utlämningsställena är så många fler än på postkontorens tid. Och framförallt så är de närmare. Och man kan kombinera paketärenden med inhandling av matvaror. Det är perfekt.

Det här med att betala räkningar på postkontor (eller bankkontor)- i Sverige har ju detta nästan försvunnit. Lever bara kvar bland den äldre generationen. Jag tror att gränsen går ungefär vid 50-talisterna, som befinner sig i 60-årsåldern nu. (Och självklart finns det undantag åt båda håll!) 

Men detta är ju bara Sverige. Annat är det i Grekland, har jag förstått av era kommentarer. Och självklart inte bara i Grekland. Så det kanske är bra att läsa lite i det där kapitlet om postkontor ändå…

Annonser

2 kommentarer

  1. Jag minns mina turer på postkontoret i Harilaou i Thessaloniki med ett leende på läpparna. Jag var nybörjare i Grekland och blev totalt överkörd av alla erfarna greker! De trampade på mig, bokstavligen. Nu ler jag, eftersom jag inte behöver stå ut med det mer… *fniss* Samtidigt är jag så glad över alla annorlunda upplevelser jag fått vara med om under de åren jag bodde där.

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s