Att gifta sig vid 25

Det känns bra att gifta sig på ett jämnt år. 2010 klingar rätt bra. Det är det nog inte bara jag som tycker. Min medsyster kronprinsessan Viktoria kör med samma tänk.
Den enda negativa grejen med att gifta sig under samma period som Victoria är nog att det finns en viss risk att hon överglänser mig. Men det får jag ta. Jag unnar henne förstås all lycka! En annan tanke angående detta: Viktoria är avsevärt äldre än jag. Minns inte exakt och bryr mig faktiskt inte om att googla på det, men hon är åtminstone över 30. När jag och Kosta annonserade att vi skulle gifta oss förväntade jag mig nog att det skulle komma en del reaktioner i stil med ”men du är ju så ung”. Jag är 24 (om en vecka) och kommer att vara närmare 25 i juli när bröllopet står. Men sanningen är att jag inte har fått en enda reaktion på ålder.
Säger detta någonting om samhället? Har vi helt plötsligt svängt och blivit mer konservativa och traditionella? Jag vet ju att jag alltid har varit ultrakonservativ i mina ”familjevärderingar”, men alla andra?
Min mamma har inte opponerat sig heller. Tvärt om. Hon sa, citat, ”ja, du är giftasmogen nu”. Och det är jag självklart. Annars skulle jag inte göra det.
Det är knappast ett förvånande uttalande av henne. Hon var exakt lika gammal när hon själv gifte sig. Fast det var på 80-talet. Det här kommer att vara 10-talet.
Annonser

9 kommentarer

  1. Jag tycker nog att det är en sund och lagom ålder så länge man hittat en bra kille. För övrigt följer jag dina bröllopsplaner med mycket större spänning än Victorias.

  2. Läste Como Agua Para Chocolate av Laura Esquivel (Kärlek het som chili heter den av ngn anledning på svenska) Har du läst den? Jag vet inte om jag ska tycka att den är bra eller om jag bara blir irriterad på den.

  3. Har oxå tänkte på de. Eftersom jag börjar känna ett sug efter att förlova mej med min grek, men jag bara är 22. Vet ingen som är under 34 och gift faktiskt… Men de e ju skönt att vi bör där nere iaf, där kommer de nog inte ses som konsigt. Hans egna föräldrar gifte sej vid 14 respektive 20. Där kan man snacka om ungt!

  4. Det där med vaccinet verkar vara en enda röra, som varierar väldigt mellan kommuner och till och med stadsdelar. Beror nog på hur mkt vaccin de har inne på just den vårdcentralen just den dagen. I Hagsätra hade de ont om vaccin då jag var, men i Rågsved hade de massor som de behövde bli av med. Så, varierar nog från dag till dag helt enkelt!

  5. jag var 27 när jag gifte mig… Då hade vi varit tillsammans sen jag var 17. När man är mogen att gifta sig vet man ju bara själv. Du kommer bli en väldigt vacker brud.

  6. Att döma av era kommentarer så är det inget konstigt att gifta sig ung. Tycker absolut inte jag heller. Något som är lite konstigt är däremot att medelåldern på svensk brudar har gått upp så pass mycket..

  7. Även i Grekland gifter man sig vid högre ålder, jag skulle tippa på att medelåldern är högre i Grekland än i Sverige. I Sverige tror jag att den är 28.5. Vid alla bröllop jag närvarat vid här i Grekland i år har bruden varit över 30. Själv kommer jag att vara lastgamla 33, haha. Vi har dessutom varit tillsammans i 12 år och varit säkra på vårt förhållande ända sedan dag ett, så det förklarar inte heller dröjsmålet. Vi brukar säga att vi har haft så fullt upp med att vara kära att vi inte hunnit tänkt på bröllop. :)Lycka till med förberedelserna, det är verkligen magiskt att planera bröllop!

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s