Att städa = att RUTa

Städning är rätt segt. Och faktiskt riktigt tråkigt också. Av precis den anledningen skickade jag precis iväg en prisförfrågan på en storstädning, till efter vår renovering.

Nu när jag vet att RUT-avdraget stannar så är det safe.

Vem är då jag? Är jag en grevinna bosatt i ett slott, eller en filmstjärna i Hollywood. En överklasspinuppa och lyxig hemmafru? Nej. Jag är en HELT VANLIG Svensson. I en Stockholmsförort. Så medelklass man kan bli, med en medelbakgrund och en medellön. Även vanliga människor kan tycka att det är värt lite pengar att ta hjälp med städningen hemma. Speciellt när man har småbarn, som ju vi ska få.

Det finns fler argument. Se till exempel den här artikeln från DN: Rut avgör om hon får stanna i Sverige

En kvinna bland många andra som tack vare skattelättnaden på hemstädning har fått arbete och försörjning. Vad, ja vad, är fel med den här reformen? Inte ens vänstern borde kunna säga emot den.

Annonser

2 kommentarer

  1. Så länge fattiga sjuka pensionärer bara får städat en gång per månad – så länge plus en dag kan du som är frisk och stark få städa själv eller betala hela kostnaden för vad det kostar att få det gjort. Så enkelt borde det vara.

  2. Hade varit skönt om det hade varit så enkelt. Vad jag menar är att reformen i sig har uppmuntrat fler att skaffa tjänsten, vilket har skapat jobb åt fler. En annan enkel logik. Äldreomsorg är en annan fråga.

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s