Vecka 32, ännu en milstolpe

Jag var hos barnmorskan idag igen. Såhär på slutet av graviditeten blir det täta besök. Det senaste besöket var i vecka 29. Jag hade då ett SF-mått, eller livmodersmått på 28 cm och en liten bebis med 140 hjärtslag per minut. Idag, i vecka 32, var måttet 30,5 och hjärtslagen 139 per minut. Allting fullt normalt och prick på tillväxtkurvan – skönt!

Det har varit ett antal livliga dagar i magen. Igår var det sparkande nästan non stop hela dygnet. Gjorde mig nästan lite orolig i och med att lillan normalt sätt är ganska lugn av sig. Men min barnmorska lugnade mig. Är ju inget fel på ett barn bara för att hon är livlig då och då. Vi alla har dagar när humöret svänger! Det kan också ha med positionen att göra. Beroende på hur barnet i magen ligger så känner man mer eller mindre. Jag börjar faktiskt misstänka att hon är redo att fixera sig neråt nu, jag tycker mig känna fötter uppåt mot revbenen nästan hela tiden.

I övrigt så börjar den här mamman bli mer och mer trött och asocial. Jag har i princip ingen lust med någonting annat än att vara hemma och ta det lugnt. Det har mest att göra med att jag har lite tyngre att andas än vanligt samt att lillan suger mycket kraft från mig. Jag vet också att järnvärdet är lite långt, kanske är det också en bidragande faktor.

Vi längtar så mycket efter vår lilla skatt nu. Tänk att vi måste stå ut i 8 veckor till innan vi får träffa henne ute i verkliga världen. Ticka klocka, ticka!

Annonser

6 kommentarer

  1. Men oj, jag har visst tappat kollen på vad som hänt efter bröllopet! Är du redan så långt gången! Har varit lite dålig på att läsa andras bloggar ett tag tyvärr, men det ska bli spännande att följa den här fasen av ditt liv!

  2. sv: ja verkligen man förlitar sig ju tyvärr på sin bank.Kul att snart bli mamma 🙂 kom ihåg att de sista veckor var riktigt tunga och man fick mer och mer ont i hela kroppen. Men lätt värt det. Kan tänka mig att ni funderar mycket på hur er lilla flicka kommer se ut när din man är mörk 🙂 spännande!

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s