Frågor som snurrar i den blivande mammans huvud..

Mitt hår börjar se rent utsagt fruktansvärt ut. Jag har en utväxt längre än Nilen. Anledningen till det är att jag inte har velat tona håret nu när jag är gravid. Det finns vad jag vet inga studier gjorda som säger att det faktiskt skulle vara farligt för barnet, men samtidigt finns det många som antyder att det är det. Så…hur är det egentligen? Funkar toning? Permanent färg är mycket starkare. Det är också blekning. Vissa säger också att det skulle vara farligare att göra färgbehandlingar under de tre första månaderna när den största utveckligen av fostret sker. Ligger det någonting i detta?

Många frågor här. Och det finns så många fler. Hur farligt är det egentligen att äta strömming? Ska jag inte äta sill under julen? Gravad och rökt lax har jag sedan länge räknat bort ur kosten.

Annonser

4 kommentarer

  1. Hej,angående toning så tonade jag håret med Korres hårtoning några gånger under min graviditet och det gick bra. Alltså kolla efter "Naturtoningar" kanske finns dem på Hälsokostaffären eller i välsorterade butiker. Många bleker håret under sin graviditet men jag tycker att 12 % väte i hårbotten och direkt in i blodet inte verkar särskilt vettigt.

  2. Hej Eva!! Här i grekland får man INTE färga håret under graviditet men helt ok att röka 5 cigg om dagen. Jag hoppade över ciggen och färgade håret två gånger när jag väntade Chrissi. Första gången i vecka 8 och andra gången vecka 30. Det verkar inte vara något fel på min dotter. Min frisör och jag var gravid samtidigt och färgade sitt flera gånger. Självklart ska du vara bekväm i ditt beslut men det pratas så mycket om allt som är farligt och bla bla bla. Med en nyfödd bebis springer man inte direkt till frisören och snyggar till sig. Då kretsar oftast allt om babyn och livet som nybliven mamma. Lycka till och hoppas Stella vill stanna lite till i magen!!! Karro

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s