Om mig och Grekland

Då och då får jag frågor från er som på ett eller annat sätt hamnar här och läser bloggen. Eftersom att bloggen heter som den gör så ligger det nära till hands att undra om min anknytning till Grekland. Så jag tänkte göra en kort resumé av den.

Jag och ”min grek” har varit tillsammans i snart fem år och gifte oss i somras. Vi hade ett magiskt bröllop i närheten av Aten där den stora grekiska familjen bor. Det finns lite fler inlägg som bara handlar om bröllopet här. Sedan vi träffades har jag blivit mer och mer intresserad av Grekland och av språket, så jag har även gjort en ansträngning att lära mig grekiska. Jag har läst kvällskurs under två års tid på Medborgarskolan i Stockholm. Det kommer dock att bli ett litet uppehåll nu när barnet kommer.

Det grekiska språket erbjuder en stor utmaning. Det är svårt. Samtidigt så handlar det om ens egen tid också. Om jag hade haft tiden hade jag lagt mer krut på att studera och då hade det gått fortare. Men det har ändå gått framåt. Har till exempel nått en punkt där jag kan förstå bra och kan uttrycka mig lite och forma små meningar. 

Vi reser till Grekland någon gång per år som det är nu. När vår dotter är född kommer det säkert att bli mer. Ambitionen är att hon ska lära sig grekiska och få en bra förståelse för sitt ursprung. Och förstås få en bra relation till hela familjen där nere!

Det går att hitta mer om Grekland och grekiska genom taggarna i bloggen. Bloggen har funnits ett bra tag så jag skrivit ganska mycket, även om jag stundtals inte har varit den bästa av bloggare på grund av jobb och andra saker. Kommer säkerligen att fylla bloggen mer och mer nu när jag är föräldrarledig!

Annonser

En kommentar

  1. Vilka fina bilder =)Min anknytning till Grekland är egentligen i dagsläget enbart mina bästa vänner som bor i Aten. Mitt Greklandsintresse började väl egentligen i tidiga tonåren då min ungdomskärlek var grek. När jag sedan började resa dit så var det som att komma hem =) Började lära mig grekiska, men efter hand så försvann allt mer och nu är den riktigt risig. Vi åker till grekland 2-3 ggr per år, men nu blir det ju inte av förrän Pyret blir större. Jag är riktigt nervös inför ett ev. vändningsförsök faktiskt. Det är lite skrämmande med dropp och läkare som står redo för snitt ifall att =) Men det ska nog gå bra!Ha en finfin onsdag, kram!

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s