2010 – vilket år!

Föregående år, 2010, har varit det mest händelserika i mitt liv.En kort sammanfattning skulle kunna se ut såhär: Bröllop, bil, barn, utbyggnad.

Här kommer en lite längre variant:

Början av året handlade mycket om planering. Planering för bröllop. Sista veckan i januari gick våra inbjudningskort iväg och osa. datum låg i mars, så det säger sig självt att det mesta i mitt huvud kretsade kring bröllopet. Jag provade ut min bröllopsklänning och slog till på min La Sposa i slutet av januari. Jag kände mig så nöjd!


Om jag ska vara helt ärlig så minns jag knappt var jag gjorde i övrigt. Jo, jag minns vår förberedelseresa till Aten i mars, men den var ju också bröllopsrelaterad. Sen måste jag ju ha jobbat också. Varje dag, minst 8-17.

När april kom hände det grejer. Förutom fortsatt planering för bröllopet så hände det saker i sängkammaren. 3 maj plussade jag! Och jag kunde knappt tro att det var sant. Jag kunde förstås inte tro på det så jag tog ett test till. Var dessutom tvungen att göra det mitt i natten eftersom att jag var så nervös och kunde helt enkelt inte sova. Kosta fick inte sova han heller!

Och visst var det sant. Barnet växte i min mage och snart började symptom framträda. Jag var sjukligt trött och yr, kände mig smått bakis hela tiden. Men det var en sådan lycka! 1 juni hade jag inskrivning på MVC i Älvsjö. Runt det datumet berättade vi för våra familjer om den glada nyheten. Mamma grät, syrran grät. Pappa sa att jag inte fick dricka alkohol eller äta gravad lax.

Vilken tur att vi precis hade köpt en Volvo V70. 

Kommande helg överraskade mina vänner mig med möhippa. Jag åkte till Marie i tron att jag skulle på brunch men så var självklart inte fallet. Istället fick jag en scarf runt huvudet och kidnappades brutalt! Kan inte fatta att jag inte hade misstänkt detta. Inte ens lite! Möhippan gav mig också det perfekta tillfället att berätta den glada nyheten om bebisen för alla vänner. Och gissa om de blev förvånade. Linda, som visste sedan tidigare, hade självklart sett till att det fanns alkoholfritt på plats. Kvällen blev i alla fall oförglömlig. Galet rolig.

Till midsommar bilade vi upp till Kalix i vår V70. Gick som en dans! Det var jätteskönt att spendera några dagar där uppe. Och Kostas fick massor av gäddor.

Någon månad senare var det Kostas tur att bli bortrövad för svensexa. Och kort därefter åkte vi till Grekland. Om två veckor skulle bröllopet stå. Vi väntade 45 gäster från Sverige och någonstans runt 70-80 från Grekland. Stunden var äntligen kommer. Den händelse vi hade planerat sedan vi förlovade oss i december 2008. Tänk att det faktiskt blev verklighet!

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här bröllopet. 31 juli 2010, den hittills lyckligaste dagen i våra liv. När vi inför att vänner och släktingar på plats fick varandra. En tropisk sommarkväll i Grekland. Istället för att skriva detta här så bjuder jag på en länk till den bröllopsblogg jag hade.

När vi var gifta åkte vi till Cypern för 10 dagar på tu man hand. Vilken otrolig känsla det är att vara nygift! Jag blev verkligen kär på nytt. Det var så fantastiskt att bara vara med varandra och ta det lugnt. Snart väntade jobb och vardag. Och ett nytt efternamn.


Wallsten blev Kagios och jag fick beställa nya visitkort. Vi hade nu kommit till slutet av augusti och det var någonstans här som jag offentliggjorde graviditeten på jobbet. Det var precis efter ultraljudet som jag vågade mig på att berätta. Ultraljudet var förstås en upplevelse i sig! På något vis blev det hela så mycket mer verkligt när vi fick se vårt barn. En liten flicka visade det sig, som såg otroligt fridfull ut med tummen i munnen. Vår älskade Stella. Hade då kommit bra precis halvvägs och inte många hade reagerat på någon mage. Den dök inte upp på allvar förrän runt vecka 25 för mig. Skönt såhär i efterhand, men just då väntade jag otåligt. Ville ju visa upp magen för världen!

Och hösten gick. Vi renoverade hemma med start i slutet på september. Det var klart ungefär när mina föräldrar kom på besök i oktober. Vi hade fått 110 m2 istället för 52. Himmelriket! Tiden därefter handlade mycket om att fylla ut ytorna med möbler, ordna barnrummet, investera i barnvagn, kläder, bilbarnstol… En hel rad med investeringar helt enkelt.

Magen växer. När december kommer känns det verkligen på bristningsgränsen. Blir lite uppskrämd i början på december när jag får en blödning och tvingas åka in till förlossningen. Inget värre dock, så jag får åka hem igen efter en natts övernattning på avdelningen. Den tolfte fyller jag 25. Firar med massor av fika och middag med min älskade man. Ser fram emot att gå ner i arbetstid de sista arbetsveckorna fram till jul. Och tiden gick rätt snabbt. Julen kom och gick lika snabbt som vanligt. Mamma, pappa och syrran kom, och efter 5 dagar här åkte de igen. Nyåret firades, tack och lov utan vattenavgång (som jag hade fasat för) och nu sitter jag här.

Som sagt ett mycket händelserikt år. 2011 kommer inte att bli sämre!

Brudöverlämning.

Ringarna.

Bröllopsfest.

Jul med jättemage i nytt kök.
Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s