Motorisk utveckling

Jag sitter och läser på om barnets utveckling på growingpeople.se. Snubblade över den här bilden över barnets motoriska utveckling.

Självklart ska man inte stirra sig blind på den här listan, alla barn är ju individer som utvecklas i sin egen takt. Men det är kul att ha någonting att gå efter. Tittar man då överst i listan så finns lyfter på huvudet i magläge, griper medvetet och vänder från mage till rygg eller tvärt om. Griper medvetet tycker jag att Stella gör, eller har i alla fall gjort vid ett flertal tillfällen. Hon sträcker sig efter saker med fokuserad blick, så på den punkten är hon riktigt duktig. Vad gäller lyfta på huvudet så kan hon lyfta, men inte hålla kvar. Idag lyfte hon upp en bit men åkte ner så snabbt att jag inte riktigt hann fotografera. Men det är nog bara en tidsfråga innan hon kan hålla upp sitt huvud i magläge. Hon måste få lite bättre tålamod bara, som det är nu blir hon jättearg om hon måste ligga på mage längre än ett par minuter. 
 Vänder från mage till rygg, det gör hon inte ännu. Hon lyckades med det en gång när hon var runt sju veckor, men låg då i sängen och hade lite hjälp med att ena sidan sjunk ner. Det var nog en riktig lyckträff, för enligt listan ska de tidigaste inte vända sig från mage till rygg förrän vid 3 månader!
Stella blir 3 månader om några dagar. Imorgon blir det vikt, mått och vaccin. Stackars liten!
Annonser

3 kommentarer

  1. Åh, Rolig lista, letade något liknande när Mait var liten utan resultat. Får spara den där :-)Prova gärna med enkäten igen så blir Petra glad, tror hon hade fixat problemet nu.Ha en fin dag!kram

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s