Just nu

Jaha, vår dotter har alltså passerat 3 månader. Hon har gjort det med besked.

Stella, som stundtals har lidit av en ond mage om kvällarna, har nu blivit mycket bättre. Jag tror att det delvis är magdropparna som har hjälpt, men det är nog också så att hennes tarmar har mognat. Har börjat trappa ner med Minifom och hon klarar sig bra utan.

Hon är världens gladaste för det mesta. Att sitta i babysittern och kolla på mamma är populärt. Om jag till exempel lagar mat eller städar sitter hon bara där och kollar och kollar och skrattar som en galning om jag går fram och klappar händerna framför henne eller sjunger någon ramsa. Hon har också börjat söka saker med händerna och ta tag, så nu vill hon också ha något i knäet som hon kan grejja med.

Hennes stora ögon är väldigt intensiva. Det märks att hon ser mycket längre och bättre än tidigare och hon har börjat fascineras av speglar och sin egen spegelbild. TV: n är fortsatt väldigt intressant att titta på. Men det mest intressanta är såklart våra ansikten.

Att ligga på mage är fortsatt lite tråkigt, men hon har fått bättre tålamod och hon kan lyfta på sitt huvud korta stunder. Hon har börjat förflytta sig själv, både i rygg- och magläge, men kan fortfarande inte vända på sig. Hon är dock otroligt nära att vända på sig när hon är arg och ligger på mage, så det är bara en tidsfråga.

Stella pratar massor. Hon kan sitta och jollra länge och med olika tonlägen. Det hörs tydligt när det är glatt och när det inte är så glatt.. Om hon har tråkigt eller är missnöjd så ger hon ifrån sig att högt Iiiiiiiihhhhhh och jag lovar, det är då ingen tvekan om att Stella inte tycker att det är roligt längre. Hon har en stark personlighet och en stark röst. Att bli nerstoppad i vagnen sätter hon sig också emot fortfarande. Men om hon får nappen så går det jättebra. När vi väl är iväg på promenaden eller turen så är hon mycket nöjd och glad.

Det går jättebra att ha med Stella på utflykter. En heldag på stan, en sväng på restaurang eller kafé, hon gör inte mycket väsen av sig. Hon har börjat vara mer vaken i vagnen, men är väldigt nöjd och glad även då. Hon gillar att åka bil och hon älskar att spana på Libero-biet som hänger på bilbarnstolen.

Sömnen är bra. Hon sover hela nätter, oftast 7-8 timmar innan hon vaknar för mat. Om dagarna blir det små sovstunder, ibland upp till en timme om jag har lagt ner henne i sängen.

Stella älskar massage. Hon tycker om att ligga på golvet och sprattla. Hon älskar babygymet. Sång är kul. Ja, det mesta är faktiskt ganska kul! 

Det var lite om Stella vid denna fasen i hennes liv.

Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s