Jag blir så trött

Historien går vidare. Här kan vi läsa om en grekisk diplomat som tycker att man som svensk ska ”skämmas över svenska kvinnors beteende”. Vi har hört det förr. Vi kommer att få höra det igen. Dumma kåta blondiner, skyll er själva när ni blir våldtagna. Ungefär sån är attityden.

Det här är självklart ingenting typiskt för greker. Även om jag nog med säkerhet kan säga att attityden mot kvinnor är mer förlegad där än till exempel i Sverige.

Jag blir bara så arg. Att en kvinna som blir utsatt för våldtäkt istället kan bli åtalad för förtal. I vilken värld händer sådant? I den grekiska, uppenbarligen.

Att den grekiska ambassaden har gett idiotdiplomaten kicken känns faktiskt som en klen tröst i sammanhanget..

Annonser

2 kommentarer

  1. sveskan blev faktiskt misshandlad oxå…hon gjorde fysiskt motstånd, men det räcker uppenbarligen inte för att betraktas som våldtäkt i Grekland

  2. sa otroligt dumt sagt! blev riktigt forbannad for vad han skrev, men oxa for att han inte fattar att han faktiskt reprensenterar grekland och ger landet otroligt mycket dalig publicitet. Speciellt da MANGA svenskar aker till Grekland varje ar sa kanns de sadar smart att skriva nagot santhar precis nar folk skall boka sin semester. De sista vi behover ar ju att svenskar ska valja bort Grekland for att nagot javla pucko uttalar sig sahar.Tycker de var valdigt bra att dom gav honom sparken direkt atminstonde, och att de andra (vet inte exakt vad deras titel var) uttalade sig om att detta inte ar representativt for grekland osv.Sen maste jag saga att aven om jag hor mycket dumt om kvinnor har, och deras kvinnosyn i mangt och mycket ar javlit gammeldags, sa har jag aldrig hort NAGON grekisk man uttala sig som om de vore okej att valdta oavsatt klader and so on.

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s