Påsk!

Det lider mot påsk. Och påsken är ju på något vis ett välkomnande av våren. I Sverige tycker vi om att pynta lite, ställa fram påskris, äta godis ur påskägg och njuta av några lediga dagar med familjen. I Grekland är påsken större än så.

Här finns en bra beskrivning av hur ett påskfirande kan gå till. Den finns att läsa på sidan 7 i pdf:en. Jag längtar faktiskt efter att få spendera en påsk på plats i Grekland. Men Stella är än så länge lite för liten för att åka utomlands så det kanske kan bli nästa år? Detta år åker vi istället till Kalix. Mot snön. Kostas beklagade sig lite imorse angående detta. Jag är vigd att hålla med om att just den biten känns sådär. Nu när våren är så fin. Men att få träffa familj och vänner väger definitivt upp.

Till det vanliga grekiska påskfirandet hör till exempel tsoureki, äggspelet, lamm… Äggknackningen kanske vi kan klara av i Kalix ändå. Är ju inte alltför svårt att förbereda!

Annonser

En kommentar

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s