I backspegeln

Fredag. Kväll. En lång och bra dag bakom oss, bestående av lunch inne i stan, ett besök på jobbet, fika med farmor och farfar (Stellas) och sedan en massa lek och ståhej här hemma innan lillan somnade för en dryg timme sedan.

Det är så skönt med fredagar. Även om jag just nu är mammaledig och alla dagar egentligen är likadana så känner jag ändå av fredagsstämningen. Allting känns liksom lättare och bättre när det lider mot helg. Det har förstås att göra med att min äkta hälft spenderar mer tid hemma med oss under helgen.

Jag sitter här och sörjer litegrann. Eller sörjer är väl fel ord? Jag har kollat på bilder av Stella när hon precis hade kommit ut ur min mage. Så liten hon var. Och så fantastisk! Nu är hon en stor tjej som vill vara med hela tiden. Upp och hoppa, leka, sitta, stå. Ligga i famnen är för det mesta bara tråkigt. Men ibland, speciellt på kvällarna när hon snart ska sova, kan hon komma till ro och ligga i min famn. Precis sådär som hon jämt gjorde under sina första dagar i livet. När jag tänker på det så gråter jag en skvätt och känner att vår lilla flicka redan har blivit stor.

På tisdag blir hon 4 månader.

Annonser

En kommentar

  1. Tänk så fort det går. jag sitter här och gråter över att Alma blir tio dagar imorgon och jag knappt tagit mig ur sängen än.. Nä, det gäller att ta vara på tiden :)Skönt att höra att det gick över, just nu känns det hopplöst med huvudvärken som blev bra och så nu feber och frossa, jag vill bli pigg!kram

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s