Smaskens

Det har varit en spännande dag i Stellas liv. Hon fick för första gången smaka på riktig mat. Det blev succé! Morotsmoset gick ner efter ett par eftertänksamma miner. Jag kommer nu att fortsätta ge henne en liten smakis om dagen under ett par veckor och om det går bra för lilla damens mage så kan vi sedan utöka portionerna litegrann.

För övrigt så har jag nästan helt slutat med amningen nu. Stella har sedan födseln ammat och fått ersättning som tillägg. I början var det huvudsakligen bröstmjölk och mindre tillägg, men allteftersom tiden har gått så har hon börjat äta större mängd från flaskan istället. Det är ju en bekvämlighetssak för henne. Maten rinner snabbare med nappflaska. Tyvärr har hon nu blivit så pass otålig att hon inte får i sig någonting alls vid bröstet, så det blir nästan uteslutande ersättning.

Jag tycker på ett sätt att det är tråkigt att sluta amma. Det är riktigt mys-pys att amma! Samtidigt så är jag glad att jag trots problem i början har delammat Stella i nästan fyra månader. Det blir trots allt en hel del bröstmjölk i magen under den tiden. Och ersättning fungerar ju bevisligen lika bra eftersom att hon växer och utvecklas precis som hon ska.

Även om ersättningen fungerar jättebra så har amningen så många fördelar. Maten är gratis, den finns alltid till hands, den är alltid lagom varm och bakteriefri. Om jag hade helammat så hade jag sluppit tänka på att köpa ersättning, rengöra nappflaskor stup i kvarten. Jag hade inte behövt gå runt med ett helt överlevnadskitt så fort vi ska någonstans. Så nästa gång vi får barn ska vi göra saker och ting annorlunda. Vi ska framförallt inte vara så snabba med att ta till flaskan. Det måste få ta några dagar för mjölken att rinna till. Naturen löser ju det där, för det mesta.

Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s