Barn på stan

Stella tycker om att vara med där det händer och är för det mesta väldigt nöjd när vi är iväg någonstans. Därför drar jag mig aldrig för att ta med henne i butiker, på caféer, på restauranger… Hon tycker liksom att det mesta är jätteroligt bara hon får vara med.

Men det finns vissa saker jag inte gillar. Till exempel så visar folk absolut ingen hänsyn när man kommer med en barnvagn. Folk går in i vagnen, tränger sig förbi. Suckar tungt om vagnen någon gång råkar blockera vägen i till exempel en butik. Jag är medveten om att Stockholm förmodligen är värst på den här punkten, men det är ändå tråkigt. Det är ju ett barn som ligger däri. Visa lite hänsyn!

Sen har vi då SL. Kära SL, som fortfarande kör runt med antika pendeltåg med branta trappor med ett lååångt avstånd mellan perrong och trapp. Barnvagnsvänligt? Svar nej. Det går inte att komma upp på egen hand. Och det är ju inte direkt så att folk erbjuder sig att hjälpa, med undantag för vissa snälla själar. Nejdå, det slutar alltid med att man får böna och be om hjälp. Problemet skulle helt upphöra om SL bara behagade ta de gamla tågen ur trafik. Det är dags.

Rulltrappor är jag mycket skeptisk till. Vill gärna ta hiss istället, men då möts man istället av ett pissluktande åbäke som knappt kommer upp. Det duger helt enkelt inte.

Jag vet inte riktigt vad jag vill ha sagt med det här inlägget. Men summan av kardemumman blir nog ändå att jag verkligen gillar att hänga med Stella på stan. Och jag skulle önska att situationen för oss barnvagnsbeklädda underlättades något i kommunaltrafiken. Så.

Mamma och Stella

Moster och Stella

Ninisen och Stella
Annonser

2 kommentarer

  1. Ta inte med barnvagnen till Grekland när ni åker hit nästa gång. Här finns det absolut ingen chans att i överhuvudtaget ta sig fram i städerna med barnvagn eller rullstol. Varken på trottoaren, bussen, faktiskt inte någonstans alls för övrigt. Här bär föräldrarna runt på barnen när de är små.

  2. Vi ska till Sthlm i juni och jag gruvar mig redan för hur jag ska ta mig fram. Inte blev det bättre när jag läste detta, hihi.. Men det går säkert bra, bara jag som är nojjig!

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s