TIPS: bärsele

Nu ska jag passa på att tipsa alla blivande föräldrar. Jag vet att jag som gravid sökte febrilt efter råd och tips om vad som behövs när man får ett barn. Just nu vill jag skriva om bärselen.

När Stella var nyfödd var hon lite för liten för att sitta i bärselen. Men runt en månads ålder passade hon bra i den. Då tyckte hon att det var jättehemskt att ligga eller sitta själv i en babysitter, men i selen trivdes hon och somnade nästan direkt. Så jag använde den en del inomhus när jag behövde fria händer.

På resan är en bärsele ovärderlig. Jag vet faktiskt inte hur jag skulle klara av en flygresa utan den. När Kostas var med på vår första resa hade det såklart gått i och med att vi var två som kunde bära, men det underlättade så mycket att ha henne i selen. Nästa vecka när jag och Stella ska åka själv är selen det första jag packar ner.

Nu på sommaren är selen bra om man bara ska ut på tomten och hänga en stund. Det är ju kul för Stella att inte alltid bli nedstoppad i en vagn. 

Stella är nu för stor för att sitta mot mig i selen. Så hon får istället sitta framåt och kolla på världen. Jätteroligt, tycker hon! Vår sele är en Babybjörn original och den har fungerat finfint. Så den kan jag gå i god för. Jag har aldrig testat en bärsjal eftersom att jag tyckte att det verkade krångligt att knyta. Men jag tror att sjalen är bättre för nyfödda barn, när de är som minst. Kroppskontakten blir bättre.

Annonser

2 kommentarer

  1. Jag vill tipsa om en ny ergonomisk bärsele som kommit till Sverige i år. Den heter POGNAE och är betydligt mer prisvärd än andra ergonomiska bärselar i Sverige. Kvalitén är hög, unika funktioner och tillbehör och den finns dessutom i 9 färger och mönster.På tisdag börjar den säljas på Café Glädjebubblan i Göteborg. Då är det öppet hus från kl 13.00. Pognae är där och visar produkter och det utlovas ett riktigt bra erbjudande för de första 20 kunderna!

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s