Mer om smakportioner

Palsternacka. Majs. Potatis. Morötter. Plommon. Päron. Broccoli. Allting jag har gett Stella har hon gladeligen ätit och med mycket god aptit. Hon riktigt mumsar i sig maten. Högljutt! Och det är inte roligt när smakportionen är slut, det ska gudarna veta. Stella vill ha mer. Mer, mer, mer.

Som det är nu ger jag Stella 3-4 iskubbitar med puré vid lunch och sedan gröt på kvällen. Just nu får hon gröt gjord på 4 matskedar vatten tillsammans med cirka 1 tesked plommonpuré. Den här mängden är som sagt inget problem för lilla damen och jag funderar på att utöka till hela portioner och kanske även lägga till ytterligare ett mål med gröt på morgonen.

Frågan är hur jag ska tänka här? Enbart grönsakspuré blir väl inte en fullvärdig måltid? Och Stella är ännu för liten för att börja med kött. 5 månader nästa vecka. Kanske får vi köra på med smakportion plus ersättning tills hon är 6 månader och kan börja med kött, fisk etcetera.

Annonser

En kommentar

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s