Stella 5 månader

Här kommer det obligatoriska nymånadsinlägget. Fem månader har vår dotter hunnit bli. Det har hänt så otroligt mycket. Jag fick tjuvkika lite på det jag skrev vid fyra månader för att friska upp minnet om var hon befann sig utvecklingsmässigt då. Och visst är det en hel del som har hänt!

Stella är mycket säker med sina händer, hon har bra precision när hon ska plocka upp saker och hon flyttar säkert föremål från den ena handen till den andra. Allting går självklart till munnen. Hon viftar efter allting vid det här laget.

Hon har börjat förflytta sig när hon ligger på mage. Hon kan små-åla sig fram mot saker som hon vill ha tag på. Hon föredrar att försöka flytta sig framåt framför att rulla runt. Stella kan snurra från mage till rygg och har även vänt sig från rygg till mage vid ett par tillfällen, men det är ingenting hon gör på löpande band. Men det är samma där. Ser hon något hon vill ha tag på så kan hon snurra runt för att få den.

Vid ett tillfälle har Stella satt sig upp på egen hand. Hon har alltså fått stark framsida och kan dra sig upp till sittande, dock inte om hon ligger helt plant. Hon kan inte sitta kvar på egen hand mer än ett par sekunder ännu. Men det är nog bara en tidsfråga.

Fötterna hittades för ett par veckor sedan. Det är jättekul att leka med fötter, tycker Stella.

Skrattar gör Stella ofta. Riktiga skratt. Ikväll när jag matade henne med gröt och lekte tuff-tuff med skeden skrattade hon så att hon kiknade! Det är så underbart att höra och se. Hennes joller har blivit mycket mer nyanserat och hon kommer med långa, långa meningar.

Vad gäller maten så är det ungefär en halv portion puré till lunch och en hel portion gröt kvällstid. Hon får lite fruktpuré däremellan också. Ersättning morgon, lite efter lunchen, vid 4-tiden och sedan lite på kvällen efter gröten.

Vikt 7330, längd 65.5.  

Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s