Ny fas i livet

Eftermiddagen blev betydligt bättre än förmiddagen. En tupplur och vackrare väder gjorde susen för Stellas humör. Vi kunde till och med ta en promenad när molnen lättade.

Jag tänkte skriva lite om Stellas ätande. Det känns som att vi har kommit in i en ny fas i hennes liv. Mjölken är inte längre hennes huvudföda, utan nu äter Stella mat till frukost, lunch och kvällsmål. Hon får fortfarande ersättning när hon vaknar till vid 5-tiden på morgonen och som mellanmål runt 15.

Morgon och kväll får hon en portion gröt. Vi kör än så länge med havregröt, men när detta paket är slut ska vi prova någon av grötsorterna från 6 månader. Lunchen, dagens huvudmål, äter Stella barnmat bestående av grönsaker och lite kött. Än så länge har hon bara fått kyckling och det har gått jättebra. Hon verkar tycka om barnmaten som jag har gjort själv bättre än den som finns att köpa på burk.

Stellas mage tar emot maten mycket bra. Hon bajsar som hon alltid har gjort en gång per dag, vid enstaka tillfällen varannan dag. Jag har inte märkt av något magont efter att hon började äta mat.

Den enda lilla svårigheten vi har haft är att vänja Stella med att dricka vatten. I nappflaska går det nästan inte. Hon bara tuggar på nappen och undrar Var är min ersättning? Däremot så verkar det gå lättare för henne att dricka vatten ur pipmugg.

Jag tycker att det är jätteroligt att mata Stella med vanlig mat. Hon känns så stor och duktig nu. Fattas bara att hon börjar hålla skeden själv också, herrejösses! Och det blir på något sätt en roligare stund för oss. Att amma eller flaskmata är inte riktigt samma sak, även om det är mysigt på ett annat sätt!

Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s