24 veckor

Det känns som att vi pratar mycket om språng i utvecklingen. Med vi menar jag småbarnsföräldrar. Det känns som att Stella går igenom något nu. Som jag har nämnt i några inlägg så har hon mycket nytt för sig. Det är så roligt att se henne bli starkare och utvecklas framåt.

Språnget runt 5-6 månader stör dock hennes sömn om natten. Stella har länge sovit hela nätter utan mat. Nu har hon helt plötsligt börjat vakna till om nätterna och ha svårare att somna om. Det räcker inte alltid med napp i munnen. Bara ibland. Jag tror egentligen inte att hon är hungrig när hon vaknar, och hon är alltid väldigt nöjd och glad. Säkerligen så är det en övergående fas. Vi har bara blivit så bortskämda med att hon sover sig igenom hela natten.

Idag var det 24 veckor sedan Stella föddes. Jag har sedan länge slutat räkna veckorna så jag fick räkna i en kalender för att få fram veckoåldern. Det känns som att hon följer den typiska utvecklingen ganska på pricken. Det senaste är att hon har börjat sträva upp mot sittande mer och mer, att hon kan sitta själv kortare stunder, att hon vänder runt på löpande band till skillnad från tidigare då hon bara gjorde det någon gång då och då. Hon kan sträcka armarna typ rakt i magläge och hon vill åla framåt men kommer bara en liten bit utan hjälp. Hon äter med god aptit, hel portion av både puré och gröt. Hon sträcker sig efter allt hon ser, undersöker saker med händerna, älskar att undersöka våra ansikten och vårt hår med sina händer. Hon skrattar ofta när vi skrattar. Blir genast mer fundersam och blyg när det är fler än mamma och pappa i närheten.

Jag tycker också att Stella ser annorlunda ut. Hon har fått mer personlighet och karaktär i ansiktet. Hon kan se riktigt lurig och klurig ut! Jag tycker också att hon ser mer och mer grekisk ut, speciellt runt ögonen. Ögonen är fortfarande åt det blå hållet ibland och åt det bruna ibland. Vi får se vart det slutar.

Annonser

En kommentar

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s