Lästips

Ebba von Sydow har skrivit en krönika i GP som är läsvärd. Hennes dotter Marianne är nu cirka 3 månader och Ebba har arbetat till och från sen hon föddes. Med Marianne vid sin sida förstås. På hennes blogg har hon fått höra både det ena och det andra om vilken dålig mamma hon är som inte ägnar all sin tid åt barnet.

Jag kan erkänna att jag tidigare har rynkat pannan lite åt henne och hennes flängande med en nyfödd bebis. Det handlar nog om att det skulle vara så otänkbart för mig att leva ett sådant liv nu när jag har Stella. Speciellt då när hon var alldeles nyfödd och pytteliten. De längsta turerna för vår del var iväg till affären. Jag minns första bussresan när hon var runt 3 veckor. Det var stort!

Men bara för att det är otänkbart för mig att leva som Ebba och Marianne så betyder inte det att det inte fungerar för dem. Jag menar, barn utvecklas ju fint även i andra länder än Sverige, där föräldrarledighetslagen inte är så generös. Det finns alltid lösningar och det är skönt med människor som hittar dem, istället för att se allting som ett hinder.

Men jag är nöjd med min lunkande tillvaro här hemma med Stella. Så olika det kan vara!

Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s