Sju månader

De senaste dagarna har jag tänkt väldigt mycket på graviditeten, förlossningen och Stella som nyfödd bebis, sovande i min famn. Jag tror det är för att jag har en höggravid vän. Allting kommer liksom tillbaka. Vilka minnen.

Det har gått sju månader och nästan en dag sedan Stella föddes. Jag tror att jag skriver det varje ny månad, men oj så snabbt det har gått! Så mycket som har hänt. Jag älskar våra dagar tillsammans. Att få se henne växa, utvecklas, skratta, gråta, flirta, tjuta. Få se henne ta form, få se hennes personlighet utvecklas. Det är så stort och jag skulle inte byta vår tillvaro mot någonting.

Precis som när Stella låg i magen så är hon nu en ganska lugn och samlad tjej. Hon har ett lugnt temperament och stort tålamod. Det finns inte mycket som förstör hennes humör. Inte ens tandsprickning. Tålmodigt och frenetiskt tuggar hon på allting, men väldigt få klagomål. Hon funderar och analyserar mycket också. Som jag skrev tidigare så älskar hon att sitta på golvet och leka med sina saker. Undersöka allting in i minsta detalj. Lyssna när jag pratar eller sjunger. Att stå upp i mitt eller Kostas knä och spana ut genom fönstret verkar också fenomenalt intressant. Hon trivs med att ligga på golvet och rulla eller åla också, men hon är som sagt ganska lugn och samlad och verkar inte vilja stressa iväg någonstans.

Jag är ganska övertygad om att barn föds med sin personlighet. Stellas lugna natur märks tydligt. Inte helt olika mig själv, om jag ska vara ärlig. Fast detta kanske slår över i något helt annat. Kanske blir hon en riktig speedkula om ett tag? Vi får se helt enkelt. Det är så spännande!

Vi kommer inte att ta någon längd och vikt på BVC vid sju månader så där har jag tyvärr ingenting att rapportera. Däremot kan jag säga att storlek 68 officiellt är för litet på de flesta plagg. Nu köper jag 74 på kläder som hon ska använda nu, samt 80 för senhösten.

På sjumånadersdagen. Stella har börjat skaka på huvudet. Om hon vet att det betyder nej är dock oklart!
Annonser

4 kommentarer

  1. Tänk så fort tiden går! Snart blir det födelsedagskalas och allt…5 månader till så…inte bara månaderna som går fort – åren också! Tänk, mina döttrar som var så små när de var små…nu går de på universitet…ack ja, ack ja…

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s