Den ständige följeslagaren

Jag tror inte att jag har skrivit så mycket om vår vagn. Orättvist, den förtjänar helt klart att bli omskriven. Teutonia Fun System heter den och är i ”fashionfärgen” marinblå. På bilden nedan har jag vagnens sittdel på, den som Stella använder nu. När hon var nyfödd hade jag en speciell liggdel som dock står i källaren sen några månader tillbaka.

Vi köpte vagnen ny i butik här i Stockholm. Leveranstiden var lång, 10 veckor! Men tack vare att vi var ute i god tid så kom vagnen innan Stella.

I början var jag inne på en Bugaboo, men efter att ha tittat och känt på vagnen i butik så insåg jag att den kändes för lätt på något vis. Jag ville ha något lite mer rejält. Teutonias vagnar kändes på något vis mer ”vagn” och det var delvis därför som jag fastnade för den. Att det blev Fun hade att göra med att det är den minsta av Teutonias modeller.

Vagnen är smal och lätt. Den är enkel att köra och vänder på en femkrona. Den är också lätt att vika ihop och lyfta in och ut ur bilen. Vi har i och för sig en kombi så den aspekten var inte den viktigaste. Handtaget är ställbart, vilket är ett stort plus. Sittdelen är vändbar, så barnet kan sitta framåt eller mot föräldern. Stella sitter alltid mot oss. Vagnen är enkel att montera och klädseln enkel att ta av och tvätta. Jag gjorde det precis, riktigt kul kvällspyssel! Korgen under vagnen är rätt stor, jag kan klämma in två matkassar plus skötväska där.

Sittdelen har tre lägen: helt rakt, halvligg och fullt liggläge. När Stella precis började använda sittdelen hade jag önskat att det fanns ytterligare ett läge mellan halvligg och sitta upprätt. Men det var under en väldigt kort period. Nu sitter hon alltid i upprätt position om hon inte ska sova. Sufletten går att fälla fram ganska långt och ger bra solskydd även utan att köpa till ett extra.

Vintertid så var vagnen rätt stötig på is/hård snö. Men vilken vagn är inte det? En fördel med Bugaboo är ju att framhjulen kan bytas mot vinterhjul. Teutonia har i och för sig större framhjul i grundutförande som dessutom går att låsa. Bättre för vintern.

Summan av kardemumman är i alla fall att jag, vi, är mycket nöjda med vagnen. Litet minus för att den är stötig på vintern samt att det inte går att byta hjul. Men i stort en mycket bra vagn som jag varmt kan rekommendera!

Annonser

4 kommentarer

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s