Stora bebisar

Det var jätteroligt att träffa mammagruppen idag. Alla barn har blivit så stora nu, och de är så förändrade både utseendemässigt och beteendemässigt. Mest slående är förstås hur rörliga alla är vid det här laget. När vi började träffas var det bara en samling små bebisar som låg och sov i famnen eller ammades. Åter igen, tiden passerar så fort att man knappt hinner med!

En annan sak som blir tydlig är hur tidigt barnens personlighet tar form. För några månader sedan var det kanske inte så tydligt, men nu är det verkligen uppenbart hur olika barnen är redan i den här åldern. Någon är jättevild och rör sig överallt och hela tiden, någon är väldigt stillsam och tålmodig och tycker mest om att bara ligga och pilla på någon leksak. Hur som helst så är det jättekul att se vilka personer de små har utvecklats till. Gullungar!

Stellis hade kul bland de andra barnen. Det fanns många leksaker att sno och undersöka. När vi kom hem var hon rätt trött och fick sova en stund. Resten av kvällen var det mycket kink och gnäll från lilla fröken, jag misstänker att hon fick ta ut sig ganska rejält på träffen!

En av mammorna berättade också att hon väntar sitt andra barn. Ettan kommer att vara ungefär ett år när tvåan kommer. Ojoj, wow! Jag vet att många gärna vill få sina barn tätt, särskilt om man är lite äldre som förstagångsmamma, men för mig så känns det nästan otänkbart att få en till redan nu. Inte otänkbart kanske, men näst intill. Jag är så fokuserad på Stella och hennes utveckling och uppväxt. Just nu har jag ingen längtan efter en till liten bebis. Framförallt vill jag gärna låta min kropp vila lite innan den ska vara gravid igen.

Men självklart vill vi har fler barn. När det känns rätt.

Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s