Framtid

Jag vet inte vad vi gjorde innan Stella kom till oss. Någonting meningsfullt måste vi ha haft att fördriva tiden med. Vi var nöjda och glada med livet. Men det känns så konstigt att tänka tillbaka. Ett liv utan Stella, vad var det?

Men jag tänker mycket sällan tillbaka. Det är bara framtid som gäller nu. Vi grejer och fixar här hemma för att göra det så bra som möjligt för vår familj. Det handlar inte bara om Stella, vi vuxna måste också trivas. Så vi renoverar rum efter rum och har snart betat av hela vår lägenhet. Det känns skönt. Nytt och fräscht. Nytt är bra, förändring är bättre. I detta nu håller min make på att montera en ny IKEA-möbel. Det är ett vitrinskåp för vardagsrummet.

Vi fantiserar också om ett sommarhus uppe i mina hemtrakter. Där ska vi spendera somrarna, när vi inte är i Grekland förstås. Vi ska sitta på uteplatsen och dricka kaffe på morgonen medan vi ser vår dotter hoppa runt på gräsmattan, kanske jagar hon fjärilar eller badar i vattenspridaren? När kaffekoppen är tom går vi ner till vattnet och tar ett härligt morgondopp. Och sedan njuter vi av livet.

Ni hör ju. Här filosoferas det en hel del. Jag tänker på vårt framtida liv och hur många möjligheter vi har. Vi har även ett fint ställe i Grekland att spendera somrar på. Mina svärföräldrar är där just nu och det har gett mig lite abstinens. Men nästa år – då kommer vi.

Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s