Längtan till Grekland

Jag längtar till Grekland. Det börjar kännas att det var länge sedan vi var nere nu. Det är mer än ett år sedan. Klart att det inte blir så mycket resande med en liten bebis i hemmet, det är bara naturligt, men nu när Stella är större så kommer tankarna på utlandsvistelser krypande.

Det allra tristaste är att vi har en hel lång vinter framför oss innan det blir aktuellt att åka ner till Grekland igen. Vintrarna tenderar ju att släpa sig fram. Usch, jag vill inte tänka på svensk vinter just nu. Även om vintern också är en lycklig årstid, inte minst på grund av julen och höjdpunkten Stellas födelsedag. Min egen också för den delen.

Jag ska hålla ut. Tänk hur kul och speciellt det kommer att vara nästa gång vi åker ner. Stellas första besök till sitt andra hemland. Det finns en hel drös med släktingar som längtar efter att få träffa henne. Vid det laget kommer hon ju både gå och springa troligtvis, så att leka på stranden och i vattnet kommer att vara jättekul för henne. Hade vi åkt ner den här sommaren hade det bara varit för vår skull, hon var för liten för att ha något utbyte av resan. Bebisar trivs ju inte med värme heller. Hur gör de/ni som bor där nere? Skuggan förstås.

Ni som har följt bloggen ett tag vet att vi har ett sommarhus i en mindre by en bit från Aten. Ett lugnt ställe där det dessutom är svalare än i till exempel Aten. Så det kommer att passa Stella bra. Vilia heter byn, det var också där vi hade vårt bröllop. Självklart kommer Vilia alltid ha en speciell plats i våra hjärtan av den anledningen!

20110902-093224.jpg

Annonser

10 kommentarer

 1. Hej Eva! Grattis till ny blogg, har sett att du ändrat tidigare men tror inte jag skrev något. Det ser fint ut, men ingen större skillnad – varför bytte du? Eller det kanske är det där att man kan ha egen domän på Blogger? Nyfiken! Det är nog wordpress förresten, tycker inte att det verkar bättre än Blogger, även om det sägs så. Vad är bättre?

  Här i Aten är det varmt fortfarande…jag har ju inga bebisar eller småbarn längre, men har ju haft, på Kreta då visserligen. Precis som du säger är det skugga som gäller och solhatt/keps på bebisar och barn, solskyddsmedel och mycket vatten att dricka. Det går bara bra här oxå att ha småbarn, de vänjer sig snabbt. Aldrig förstås lämna dem ensamma i bilen(livsfarligt i värmen här), eller någon annanstans heller för den delen.
  Kram
  P.S Ska du inte ha någon blogglista nu?…

  1. Hej! Jag bytte bloggplattform för att Blogger var så begränsat vad gäller mobilblogg. WordPress är mycket bättre där och verktyget är i övrigt mer avancerat också. Men det är såklart en smaksak!

   Jag har inte konfigurerat någon blogglista ännu, kommer nog sen!

 2. så härligt att ha ett eget sommarhus i Grekland som är så vackert! tiden går ju så snabbt, det kommer bara smälla till så är det sommar igen och ni kan fara ner!

 3. Hej!!

  Såg att nu har anknytning till Grekland , råkade bara hamna på din blogg just nu . Min pappa är från Grekland , från Athen men har bott större delen på Rhodos där han bor nu. Vi har en liten tjej hemma , andrea , snart 5 månader , så jag förstår precis hur du känner när du skriver om längtan till grekland<3 vi har varit i valet o kvalet om vi ska våga åka nu el inte …. Är du från Grekland ? Hur gammal är din dotter? Bor ni i Gbg?

  Mvh Maria & lilla andrea

  1. Hej Maria! Vad roligt att du hittat hit. Min anknytning till Grekland är min man Kostas. Grattis till lilla Andrea. 🙂 Stella är 8 månader. Och vi bor i Stockholm.

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s