Orolig sömn

Jag läser på growingpeople.se angående 8-månadersfasen:

”Ängsligheten och klängigheten ökar och barnet kan börja sova oroligare. Det är viktigt att nattningsritualerna alltid är desamma. Barn i denna ålder börjar också kunna trösta sig allt bättre med så kallade övergångsobjekt, en nalle, en snuttefilt eller något som påminner om den trygghet som föräldern vanligtvis erbjuder.”

Gissa om vi har märkt av oron i sömnen! Vi är rätt så bortskämda med en tjej som sen hon var 3-4 månader har sovit hela nätter (med få undantag). De senaste 3 nätterna har Stella vaknat ofta och varit rätt ledsen. Hon har somnat om snabbt igen, men bara för att åter igen vakna ledsen en timme senare. I natt har jag varit uppe säkert en gång i timmen och nattat om henne.

Lena på BVC berättade att det är mer regel än undantag att barn runt 8 månader sover oroligt. Det kan fortsätta så ett par månader. Det känns okej att veta att det är en övergående fas i alla fall. Även om jag som mamma är betydligt tröttare än jag annars brukar vara.

Dessutom känner jag av en begynnande förkylning. Jag hoppas att det blir lindrigt och att Stella slipper.

20110908-093308.jpg

Annonser

3 kommentarer

  1. intressant att läsa om åttamånadersfasen. känner redan igen en hel del här, klängighet, oh yes!
    vi har bara kört med namnappar vi också. dom funkar jättebra så man gör nog bäst i att inte byta 😉
    kramar.

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s