8 månader

Så har Stella Anna blivit 8 månader. För 8 månader sedan befann vi oss på BB med en ungefär 19 timmar gammal bebis. Vi var upp över öronen förälskade i vår lilla skatt och vågade knappt blinka av rädsla att vi skulle missa något. Nu, innan vi vet ordet av, har vi en stor liten flicka här hemma som vill visa världen att ”här kommer jag”. Varje dag visar hon mamma och pappa någonting nytt och hela tiden häpnar vi av vad vi får se och höra.

Den senaste månaden har det hänt väldigt mycket. Jag vet att jag skriver det varje månad men nu har det verkligen hänt mycket. Det handlar nog också om att ju äldre hon blir desto ”större” steg tar hon. Att börja krypa känns till exempel som ett större steg än att kunna lyfta sitt huvud. Även om huvudlyftandet är ett precis lika stort steg när det inträffar för första gången.

Från att ha gillar att sitta och leka och varit ganska nöjd så vill Stella nu inte sitta still alls. Alltid ska hon iväg någonstans. Hon ser alltid någon grej långt bort som hon helst vill ha. Hon har blivit snabb och förfinat sin ålningsteknik mycket. Stella har också börjat ställa sig på alla fyra, både på knä och på fötter, men har inte hittat krypningen ännu. Vi bara väntar på att det ska komma.

Hon kan nästan ställa sig upp genom att dra i till exempel mig.

Finmotoriken har hon utvecklat massor. Hon har bra koll på pincettgreppet. Klappa händerna började hon med för ett par veckor sedan. Jag försöker lära henne att vinka men hon är inte riktigt med på noterna där.

”Talet” utvecklas mer och mer. Många ramsor med tvåstaviga läten. Bläbläblä, nenene, bababa, mamama. För ett par dagar sedan sa hon för första gången Mama vilket smälte mitt hjärta. Det har hon fortsatt med och det känns som att hon har koll på att det är jag.

Som jag skrev för någon dag sedan så har sömnen varit lite upp och ner den senaste veckan. Vi tror att det är utvecklingens fel. En fas. Jag har också nämnt att hon har börjat visa viss rädsla för främlingar, också det en viktig del i hennes utveckling.

Vikten var alltså prick 9 kilo och nästan 71 cm lång. Stella äter med god aptit cirka 200 gram lunch och middag. Däremellan ett mellanmål, oftast någon yoghurt. Till frukost får hon frukt och gröt och som kvällsmål fullkornsvälling. Ersättning har vi slutat med för ett tag sedan.

Annonser

2 kommentarer

  1. åh stora tjejen !! 😀 Grattis finaste Stella ! Det är skrämmande vad fort det går alltså 🙂

    kul att kolla tillbaka till arkivet och se hur vikten såg ut för ett par månader sedan, Alva kommer nog bli lång och smal om hon brås på sina föräldrar 😉 Det är det bästa med bloggen tycker jag, att man skriver ner allting och kan alltid gå tillbaka dit och kika 🙂

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s