För ett år sedan

Just nu känns det viktigare än någonsin att försöka bli en fena på grekiska. Kostas och jag har en ny familjemedlem på väg som förhoppningsvis ska invigas i det grekiska språket. Det får bli pappas ansvar. Men jag vill ju gärna förstå, så att han inte lär henne en massa dumheter!

Det här är mina egna ord. Den 16 september 2010. Det bästa med en blogg är att det alltid går att gå tillbaka och se vad jag tänkte på vid olika tillfällen. Tyvärr var jag inte en lika flitig bloggare innan Stella föddes, men lite finns det allt att ta av. Men: jag bloggade inte särskilt mycket om graviditeten. Inga magbilder eller så. Jag vet inte riktigt varför. Tror jag kände att det skulle bringa otur att skriva för mycket om det. Hm. Lite knäpp är jag allt!

För att återvända till citatet. Ambitionen att ”inviga” Stella i det grekiska språket lever i högsta grad. Pappa pratar grekiska med henne ibland även om jag tycker att han borde bli bättre på det. Övergå helt och hållet till grekiska redan nu. Annars finns det liksom ingen poäng. Stella står ju även i förskolekö till Melissaki, den grekiska förskolan som jag tidigare har nämnt.

Min grekiska? Jag får väl erkänna att jag har lagt den på hyllan för nu. Det känns inte särskilt aktuellt att hoppa på en språkkurs just nu. Och jag tror att jag behöver kursen. Som piska. Morot är inte alltid tillräckligt.

Annonser

3 kommentarer

  1. Uppmuntra och pusha honom sa mycket du kan. Det klart han ska prata grekiska med Stella!

    Jeansen kommer fran Lindex och ar perfekta, mjukt och stretchigt material. Tror de bara kostade 99:- dessutom sa stick och kop 😉

    1. För mig är det grymt svårt. Grekiska har ju till att börja med ett annat alfabet. Dessutom en helt annan grammatik. Jag upplevde det lättare att lära mig spanska än grekiska, till exempel..

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s