Lagom farligt?

Lillan har blivit en riktig klätterapa. Hon kan numer ställa sig upp mot föremål i lämplig höjd, till exempel vardagsrumsbordet eller vår säng, och hon gör det ganska obehindrat. Hon har fått hyfsad koll på rörelsen så att säga. Det mest populära är förstås att ta tag i mig och ställa sig. Hon kan också gå framåt en bra bit om vi håller henne i händerna. Hon har dock inte fattat grejen med gåvagnen – än.

En annan konst hon så smått har börjat praktisera är att klättra. Vi har ett trappsteg upp till badrummet och där håller hon på och grejar när tillfälle ges. Hon har inte tagit sig upp ännu dock. Kanske för att mamma hindrar henne hela tiden. Jag tycker det är så svårt! Å ena sidan så vet jag att lagom farliga äventyr är bara bra för hennes utveckling, men å andra sidan så vill jag inte att hon ska ramla framstupa och slå sig. Eller bakåt och slå sig.

Hur tänker ni? Låt dem slå sig, eller förhindra det till varje pris?


Vadå mamma, det här är väl inte farligt?

Annonser

2 kommentarer

 1. Vad fin bloggen har blivit!!!

  Jag låter Lillasyster klättra men jag befinner mig alltid till hands ifall hon skulle trilla. Jag tar alltid emot om jag kan. Har haft så mycket olyckor och jag vill inte att hon ska slå sig. Man märker själv när det går bättre för dem och man kan röra sig en bit ifr¨n. Olyckor kommer att hända och går inte att förhindra helt och jag är inte någon hönsmamma, men kan jag förhindra att olyckan är framme, så gör jag det!

  Vi har lärt flickorna att alltid kasa ner från säng/soffa/stolar osv med fötterna först. Jag har sedan de lärde sig klättra så som Stella gör nu, visat dem att man vänder sig med baken ner först och INTE huvudet! Detta har gjort att de aldrig trillat ner från soffan genom att kasa med huvudet först! Bella har hoppat i soffan (får inte egentligen) och då trillat ner, men aldrig när hon varit så liten som Lillasyster. Lillasyster klättrar själv upp i soffan nu så det gäller att vara med och visa att man alltid kasar nerför med rumpan först. Prova! De fattar fortare än fortast hur man ska göra!

  Vad har du pluggat för något tidigare? Ta nte upp studierna om du inte är sugen!det krävs så stor motivation och eftersom jag har ett mål som jag verkligen VILL nå, så är ju det en motivator! Kram Stina

 2. hihi ja gud, det längtar jag inte efter dock 😉 tog det lång tid för Stella att lära sig att sätta sig upp själv när hon väl lärt sig sitta ? Vi som har så bra nattningar nu, haha 😀

  Alva hälsar och tackar för grattiset, herregud vad tiden flyger iväg alltså 🙂

  fy vad läskigt, hoppas att Stella inte slår sig allt för mycket nu, men det är väl oundvikligt antar jag.. det är ju som dom lär sig 🙂 kram på er !

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s