Artikeltips: tvåspråkighet

Uppstigning, kaffe, frukost, bootcamp, lunch, dusch. Ungefär så har min förmiddag sett ut. Jag sitter nu här, fortfarande blöt i håret, och funderar på vad resten av dagen har att ge. Stella sover sin längre nap just nu, det blir alltid lite fördröjning på den när vi har varit ute på förmiddagen.

Jag har precis läst en artikel som jag fick tips av från en vän. Den handlar om tvåspråkighet hos barn. Hur de lär sig snappa upp toner från olika språk till skillnad från barn som bara hör ett språk, detta redan vid 6 månaders ålder. Förmågan att ta in ljud från andra språk än modersmålet ska tydligen upphöra vid 8 månaders ålder hos barn som bara hör ett språk från födseln. Att de endast lär sig språk från personer, och inte snappar upp någonting från till exempel TV-program. Detta är bara två fakta från denna späckade och intressanta artikel. Jag kan rekommendera att ni som är intresserade av tvåspråkighet och inlärning hos barn läser den! Den är dock på engelska.

Jag hoppas att Stella har fått tillräckligt av grekiskan såhär långt. Hennes pappa anstränger sig för att prata grekiska mer och mer och i och med starten på Melissaki tror jag att det kommer gå ännu lättare för honom.

Annonser

4 kommentarer

  1. åh är det så? när gick det över? börjar ju bli riktigt jobbigt, speciellt när de personer hon har träffat är folk som står oss nära.. men det är väl inte så lätt att minnas människor som man inte träffar så ofta kanske 🙂

    tack för artikeltipset !! intressant må jag säga 🙂 kram på er

  2. ska genast klicka på artiklen och läsa!
    tigers pappa är väääldigt dålig på att prata persiska med honom, det blir nästan enbart svenska. hans farmor och farfar pratar dock bara persiska med honom så vi får väl se hur långt det räcker…

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s