Kyrkoklockor

Vi vill önska alla en glad första advent! Det känns så högtidligt med just första advent, starten för en av de mysigaste perioderna på året. Jag hörde precis kyrkoklockorna ringa här utanför, klockan 11.00, och det gjorde mig lite eftertänksam. Hur många av oss kan i ärlighetens namn säga att vi reflekterar över varför vi hänger stjärnor i fönstret, och varför vi tänder ett ljus varje söndag inför julen?

Jag går egentligen inte i kyrkan annat än för bröllop, dop, begravningar etc. Men jag har stor respekt för högtider och varför de finns. Julen handlar om kristendomen och firandet av Jesus. (Stjärnan är en symbol för Betlehems stjärna, och advent är en väntan på Jesusbarnets ankomst.) Mitt i julhetsen men pynt, bak, mat och konsumtion i alla dess former tycker jag därför att det är viktigt att minnas varför vi gör detta. Även om man är religiös eller inte så är det en del av vårt kulturella arv och vårt ursprung.

Här hemma har vi haft en mysig frukost. Jag bakade scones och vi åt också varsin lussebulle. Gottigott. Igår kväll såg jag på Gokväll och jisses vad mycket gott de hade. Jag blev så sugen på att baka, verkligen! Jag måste dock köpa mer saffran innan det är möjligt. Kanske kommer jag och Stella oss för att adventsbaka lite mer senare idag!

Annonser

2 kommentarer

  1. Tittade också på Gokväll och blev inspirerad, skulle vilja göra vackra muffins och gott saffransbröd. Blir också inspirerad av ditt julpyntande då vi ligger lite efter gällande det 🙂

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s