Knäck!

Jag hade med mig knäck till fikadejten igår. Kanske världens enklaste recept? 2 dl grädde, 2 dl ljus sirap, 2 dl sockar och ett par matskedar smör. Konsten är kanske att få den lagom hård. Ingredienserna ska kokas i en kastrull med tjock botten på medelhög värme tills smeten får brunare färg och börjar tjockna. Man kollar att knäcken är klar med kulprovet. (Häll en gnutta av smeten i ett glas iskallt vatten och se om den går att forma till en fast kula). Slutligen ska all smet hällas i formar innan den stelnar! Traditionell knäck ska även innehålla hackad mandel men jag brukar ibland hoppa över det.

Annonser

2 kommentarer

  1. Åh gott det ser ut! Jag har inte hunnit julstöka alls i år 😦 Visst är det roltigt med föräldragrupper! Hamnade i en riktigt bra med Bella men nu jobbar alla medan jag är föräldraledig igen… Träffade en utav mina närmsta vänner genom den 🙂 Det ser ut att snart vara Stellas tur att gå!!! Hon ser riktigt stadig ut! Ni har inte märkt av någon ”trots” än? Kram!

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s