Indiska löner och svenska skatter

Igår kväll tog jag mig äntligen tid att kolla på dokumentären Vad är det för fel på grekerna? på SVT Play. Jag rekommenderar att ni alla ser den, om ni inte redan har gjort det. Det är min favoritgrekinna Alexandra Pascalidou som står bakom denna film. Jag upplevde den som djup, ärlig och nyanserad. Det grekiska folkets röst kommer fram på allvar, för kanske första gången i svensk media.”Politikerna pratar bara siffror, men bakom siffrorna finns människor” säger en av de intervjuade kvinnorna.

Familjer utan el och utan mat, barn som går till skolan utan att ha ätit någonting på 1 dygn, vanliga människor som får tigga för att få ihop till det dagliga brödet,  är några av de saker vi får möta i den här dokumentären. Alla som säger att grekerna har sig själva att skylla kanske kan tänka om efter att ha sett detta?

Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s