En eller två delar?

Nu när vi står inför en ny årstid så är det hög tid att inhandla nya ytterplagg till Stella. Vinteroverallen är både för varm och – let’s face it – för kort för närvarande. Så vad ska vi då köpa?

Jag har surfat runt lite och kollat. Både KappAhl och HM är exempel på kedjor som säljer skaljacka och byxa för hyfsat humana priser. Men jag är faktiskt inte säker på att tvådelat är det bästa. En overall är väldigt praktisk att bara dra på. Och för dagar när det bara behövs en jacka så har Stella en finare som hon fick i julklapp.

Det är inte lika lätt att hitta skaloveraller. Verkar inte finnas så många? Polarn o Pyret är alltid ett säkert kort förstås. Se bara på den härliga röda overallen på bilden här. Men då är det ju priset. Det arma priset. En sån går loss på nästan 1000 pix och jag tycker att det är helt hutlöst egentligen. Men det går ju alltid att kolla Tradera och hoppas på lite tur.

Den här frågan är ännu inte löst men jag känner att det behöver fixas under helgen. Tack och lov så har Stella redan galonbrallor som hon redan har använt på dagis, nu när det är så blött utomhus. Vårslask – hur härligt!?

Någon som kan tipsa mig om annan skaloverall för vår/höst?

Annonser

5 kommentarer

 1. Har aldrig använt något sånt alls utan kört med fodrade regnkläder istället.
  När det blir varmare är det perfekt med bara byxorna och sen en fleecetröja eller windstopper under.

  Skulle inte välja något med midja i alla fall, byxorna behöver vara såna med hängslen i så fall för att det ska vara praktiskt.

  1. Tack för tipset. Hon har redan regnställ men det är aningen för tunt att ha nu i början på våren. Håller med, overall eller hängslen.

 2. VIsst är det svårt!! Vi har varit i valet och kvarlet till vår lilla Stella, haha!! FInt namn ni har till er lilla =) men det blev tillslut tvådelat då det går att mixa ihop de till så fler alternativ. Bara jacka, jacka och fleecebyxor. Skalbyxor och bara fleece. Svårt men enklare, tyckte vi :).. VI köpte den jackan från kappahl du har på bilden. Såå fin, köpte till ett par billigare skalbyxor som vi hittade på rean på cubus. Men kostade på oss en Windstopper från polarn och pyret. Just för att den kan vi ha hela året ut.

  Det jag vet är att Lindex och kappahl har skaloveraller för ett okej pris 4-500 tror jag.. Jag vet att Stellas dagis inte rekommenderar fodrat regnställ då det inte andas och det ska hellre vara lager på lager så man kan klä på och av om det skulle behövas 🙂 Lycka till i denna kläddjungel 🙂

  1. Tack för din kommentar! Ja visst är det svårt. Det slutade med att vi köpte en hel overall. Hon har en jacka som hon kan använda varmare dagar och regnställ utan foder har hon också.

   1. Vi har köpt vår skaloverall till lillasyster på Lindex! 500
    Tror jag den kostade och den var jättebra! Till Bella kör jag tvådelat f o m nu.

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s