Rabatt? Nej tack

Jag nämnde ju att jag ogillar rabattkuponger. Det finns faktiskt en anledning till att jag ogillar dem. Här är ett fint exempel. För en tid sedan fick jag hem två fina kuponger från POP. Handla 3 plagg- FÅ 20% rabatt och Bonuscheck på 74 kronor. Jättebra så.

Men när jag tänker efter så är det ju faktiskt så att jag har spenderat en bra slant för att bli berättigad till den här fiffiga bonusen. Jag måste dessutom handla ännu mer för att kunna ta del av den. Även om jag egentligen bara tänkte köpa en Polarnbody kan ni ge er tusan på att jag nu kommer köpa tillhörande byxa och strumpor också, allt för att ta del av de där 20 procenten. Vem vinner? Inte är det då jag.

Polarn har helt enkelt kommit på ett bra sätt att få de stackars föräldrarna att handla ännu mer. Jag måste ju trots hålla ett bra inköpstempo för att få fler rabattkuponger.

Sen kan man alltid tänka ”men jag ska ju ändå handla, så då kan jag väl lika gärna få någonting för det?”. Visst kan man tänka så. Men i slutändan går jag förmodligen back på kalaset.  När det gäller rabattkuponger som man till exempel klipper ut ur reklamblad eller får hemskickade ”gratis” är det inte riktigt samma sak. Men det uppmuntrar ändå till impulsinköp som annars kanske inte hade varit intressanta.

Därför gillar jag inte rabattkuponger.

Annonser

4 kommentarer

  1. Helt sant! Sen finns det ju också den varianten att butikerna skickar ut ”rabatter” till alla sina medlemmar, som du säger så inspirera det till onödiga köp plus att jag är säker på att de kedjor som satt det i system, redan har räknat in detta i sina priser som därför sätts högre. Således ingen bra affär!

  2. sv: hahaha näe den kanske inte var så bra ? 😉

    åh ja fyra veckor, det har ju inte gått två veckor sen hon tog sitt första steg än.. hihi, så då har hon lite tid på sig 😉 jajemen, imorgon är det dags för lilla skruttan att bli ett helt år gammal 😀

  3. Ja sådana rabattkuponger är det ju mest en själv som förlorar på, jag gillar med sådana som gäller mat som man ändå ska handla! eller bäst är rabatt på böljor som man ändå måste köpa!

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s