19+6!

I torsdags gjorde vi äntligen rutinultraljudet. Det är en sån viktig punkt i graviditeten, och först efter att det är gjort känns det som att det verkligen finns ett barn där inne. Så kände jag förra gången, och till viss del även den här gången. Skillnaden den här gången är att jag i flera veckor har kunnat känna lillen i magen, i princip dagligen. Nu, efter ultraljudet, har vi fått se att alla kroppsdelar finns på plats, att allting ser helt normalt och fint ut, och att den lilla krabaten växer precis som han ska. Det är en underbar känsla. Nu väntar vi barn.

Jag trodde att jag skulle bli framflyttad en vecka eller tio dagar. Men så blev det inte. Istället blev vi tillbakaflyttade ett par dagar från det förväntade förlossningsdatumet. Hon daterade mig till vecka 19+4, vilket innebär att det idag är 19+6. Vecka 21 imorgon och 50 procent av den här graviditeten avklarad. Jag kan knappt tro det.

Under ultraljudet kunde vi också tydligt se att det är en liten kille som ligger där inne. Jag tyckte mig se det själv när hon tittade på rumpan och låren i närbild, och när vi sedan frågade så fick vi det bekräftat av barnmorskan. Så precis som jag har trott hela tiden så blir det en lillebror!

Nu gäller det bara att hitta ett namn till dig, älskade lillebror. Men mamma och pappa får fundera ordentligt. Av någon anledning har vi inget pojknamn som känns lika naturligt som din storasysters namn gjorde.

Annonser

9 kommentarer

 1. Ja det beror nog på wordpress ja, kommer inte in alls, men testar igen nu då:) Får se om det fungerar.
  Förra graviditeten använde jag vanliga leggings och strumpbyxor hela tiden. Än sålänge gör jag det nu med, men annars har väl H&M både gravidleggings och gravidstrumpbyxor? Och säkert typ underklädeskedjor som Twilfit och såna?

  Mysigt med en lillebror till storasyster! Jag tror att vi får en kille vi med, fast vi kommer inte ta reda på:)

  1. Vad bra att du lyckades nu!
   Vi kunde inte riktigt hålla oss ang. könet 🙂 Tycker nog att det är tillräckligt spännande att se vem dem lilla personen är ändå!

 2. Så roliga nyheter!!! Jag brukade läsa din blogg innan du blev mamma och fick själv en liten tjej ungefär samtidigt som ni fick Stella. Sedan dess har jag inte haft så mycket tid att läsa bloggar. Grattis från Grekland!

 3. Grattis!!! En liten pojk, spännande…
  Verkar som flera av bloggarna som fick barn samtidigt som mig är gravida igen…
  Hoppas du får en lugn graviditet…
  Kram på dig

  1. Visst är det många som är gravida igen, verkar väldigt poppis att skaffa nr 2 lagom till 2-årsdagen ungefär 🙂 Själv? Några sådana planer? Jag kunde inte komma in på din blogg.

 4. 😀 Roligt med en liten kille precis som för oss- en lillebror till storasyster. Sen hade det förstås varit lika roligt med en tjej till! Det blir nästan 2 år mellan dem va? Mellan mina är det 22 månader nästan precis.

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s