Soffor, rörelser och 25+5

Igår kväll installerade min kära vår nya soffa i vardagsrummet. Jag är ju inte till någon hjälp alls vad gäller sådant, men lite moraliskt stöd kunde jag i alla fall erbjuda. Det var så mörkt så jag har ingen bild ännu, men vi är i alla fall toknöjda!

Jag vet inte om det var så att bebisen i magen också tyckte att soffan var skön, han sparkade som attan. Jag har nog aldrig känt sådan aktivitet tidigare. Han börjar ju bli större nu och väger runt kilot, så det är klart att det känns mer. Samtidigt så finns det fortfarande gott om utrymme i magen, om en månad blir det trängre och då svårare att leva runt där inne. Jag vill minnas att Stella låg med huvudet neråt från vecka 33 ungefär i fast position, även om hon inte var helt fixerad förrän vecka 36-37. Tänk alltså, ligga i samma position med huvudet neråt så länge!

När jag var hos barnmorskan förra veckan sa hon förresten att de numera uppmuntrar väntande mammor att vara uppmärksamma på barnets rörelser i magen. Om man plötsligt inte känner barnet på en tidpunkt när hen brukar vara aktiv. Det är värt att kolla upp, då det kan vara så att barnet mår dåligt, även om allt förstås är bra i de flesta fall. Jag upplevde inte att BM pratade så mycket om det här när jag väntade Stella, rönen ändras ständigt.

Idag är det 25+5 förresten. Jag känner mig så stor nu, det är inte klokt. Har faktiskt fått frågan är du säker på att det inte är två? ett par gånger. Och ja, det är jag ju. Vi har också nästan definitivt bestämt namn för lillen.

20121102-120810.jpg
Det blev en väldig blandning av allting i det här inlägget. Så kan det bli ibland.

Annonser

4 kommentarer

  1. Usch och fy foglossning är inte skoj alls. Jag känner ju med av det, framförallt när jag jobbar, då gör det riktigt ont eftersom jag står, går, klättrar, böjer mig och styr hela dagarna. Ajajaj. Men det är hanterbart när jag är hemma, tack och lov. Då får kroppen vila från det då och då:) Jag gick hos sjukgymnast med Elliot i magen och tyckte väl kanske inte att det hjälpte nåt vidare, men å andra sidan vet jag ju inte hur illa det hade varit om jag INTE hade gått…

  2. Jag kände samma som du innan jag testat denna, men MB blir nog super, den är väääldigt poppis här i Norge! 😀

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s