Köttomanen

Jag ber på förhand om ursäkt för tiden på det här inlägget. Jag vaknade apropå ingenting klockan 03.30 och verkar inte kunna somna om än på ett tag. Så då tänkte jag att jag kunde skriva klart det jag påbörjade tidigare idag.

Köttbullar, kyckling, skinka, leverpastej, korv. Stella tycker om allting, så länge det är kött vill säga. Pasta äter hon inte och inte heller potatis i vissa former. Ris är nog det enda tillbehöret som då och då går bra för lilla fröken, om hon är på humör. Bröd äter hon också, men får hon en macka så äts för det mesta bara pålägget.

Det är med andra ord bortkastat att stå och stuva makaroner till korven, eller att fixa fin potatismos till köttbullarna. Hon äter det ändå inte. Men som den goda mor jag är så lägger jag alltid fram lite kolhydratrika tillbehör på tallriken ändå. Förr eller senare måste hon ju äta det också, tänker jag.

Tack och lov så går det ganska bra med vissa grönsaker. Tomat, gurka och ärtor går ner och frukt älskar hon. Speciellt apelsin eller clementin.

Jag försöker att inte lägga så stor vikt vid att hon är så kräsen med maten. Jag tror att de flesta barn i henne ålder är mer eller mindre selektiva med vad de äter. När hon blir lite större går det kanske att resonera lite mer om maten. Men just nu är vi faktiskt glada att hon äter överhuvudtaget.

20121117-040437.jpg

20121117-040621.jpg

20121117-040641.jpg

Annonser

En kommentar

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s