Hos barnmorskan i vecka 30

Jag var hos barnmorska igår för att titta till mig själv och lilla bebisen. Det gick bra, jag hade tydligen riktiga supervärden och verkar alltså må bättre än någonsin, vilket givetvis är positivt. Järntabletterna som jag har ätit sen vecka 17-18 någonting har verkligen gjort susen. Foglossningen har dessutom blivit bättre sen jag började gå till sjukgymnast. Så jag kan inte klaga. Just nu är det egentligen bara ryggen som besvärar litegrann, och vaderna som jag skrev om tidigare. Jag fick tipset att dricka extra mjölk, äta en banan dagligen och ta magnesium. Så det ska jag testa.

Lille bebisen verkar också ha det jättebra. Sf-måttet 29 var precis på kurvan och hjärtljuden låg stadiga och fina på 148. Just hjärtljuden har legat runt 140 hela tiden, precis som med Stella. Vilket ju totalt kastar omkull myten att pojkar har lägre frekvens.

Min barnmorska kände också på lillens position och konstaterade att han tveklöst låg med huvudet neråt nu. Skönt! Men det säger inte så mycket egentligen, det finns fortfarande gott om plats för att vända på sig där inne. Hur som så tycker jag att det är ett gott tecken.

Det är bara två veckor till nästa kontroll. Besöken duggar verkligen tätt mot slutet. Men jag måste säga att jag kan sakna gruppträffarna och allt annat runt omkring från första graviditeten. Vi får liksom klara oss mer på egen hand nu, andra gången. Men det är väl som maken sa: man går bara i skolan en gång.

20121128-181653.jpg

Annonser

2 kommentarer

  1. å så härligt att allt var bra! Tänk snart kommer han en liten bebis, S kommer bli alldeles tokig en äkta bebis 😉

  2. Vad skönt att du verkar må bättre! Jag har också mest ont i ryggen, kvällarna är värst.

    Vår lilla har inte vänt sig. Ska på TUL på fredag (31+3) och min doktor tror att om hon inte vänt sig då så kommer hon nog inte vända sig heller. Hon menar på att jag är så liten att hon snabbt får det trångt. Vi får se!

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s