Ny vecka, nummer 32

Igår började vecka 32 av graviditeten. Den verkliga slutspurten. Läser i min app att bebisen nu väger ca 2 kilo. Tänk så stor vår kille har hunnit växa sig där inne. Magen mäter 30 cm och hans hjärtslag 142. Med Stella mätte magen 31 i vecka 32, så lite mindre är åtminstone livmodern denna gång.

Jag har vissa framkomlighetsproblem nu. Det är inte lätt att ta sig runt i snön. Jag försöker undvika att gå i den mån det går. Skjuta barnvagn genom snön fungerar inget vidare, jag blir snabbt ansträngd i kroppen om jag gör för mycket. Det är knappt två veckor kvar till min ledighet börjar vilket känns oerhört skönt.

Lillens rörelser är ofta väldigt kraftiga nu. Ibland får jag stanna upp och vänta ut dem, om det tar på något känsligt ställe. Jag upplevde inte samma sak när jag väntade Stella, hon var mycket lugnare. Kanske säger det något om barnets personlighet?

Lustigt nog känner jag mig inte så hungrig. Jag kan inte äta stora portioner, magen blir liksom full direkt. Halsbränna får jag om kvällarna vilket också minskar matlusten. Sura saker går nästan helt bort. Skulle aldrig drömma om att äta surt godis, till exempel.

20121210-202419.jpg

Vecka 32. Jag nyinviger idag den här skjortan som jag köpte inför julen 2010 när jag väntade Stella.

Annonser

4 kommentarer

  1. Jag ÄR ju nyfiken, men jag vill samtidigt ha överraskningen, skulle nog ångra ihjäl mig (oss) om vi tog reda på det, då är ju halva grejen redan gjord, haha.
    Jo fast jag måste ju säga att det antingen oftast går åt det tjejiga eller det killiga hållet… Till Elliot köpte vi massa kläder innan (såklart) som var ”neutrala” men alla VAR verkligen mer grabbiga. Så nu när vi ändå har ett gäng plagg vi köpte innan han föddes så får nog det räcka, blir det en till kille har vi massor med kläder men blir det en tjej vill jag shoppa tjejigt. Så vi avvaktar nog lite med shoppandet:) Ska se över vad vi har och så bara..

    Min mage är ju faktiskt med mindre nu, ganska mkt mindre. Eller ja, måttet på den iaf:)

  2. Hihi ja det känns som att vi generellt varit inne mycket på L och E – så kul med namn! 😀

    Egentligen går man vanligtvis till jordmor, alltså barnmorska på norska och nere på helsestasjon/MVC – men eftersom att jag har en komplicerad graviditet denna gång och ändå ”måste” springa hos läkaren till som tätt så kör jag allt där, man får göra som man vill och sist gick jag hos jordmor, men min läkare är även jordmorsutbildning så det blir samma även om det är något speciellt att få gå till helsestasjon, hihi 😀

    Kram!

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s