Förberedelser

20121218-142121.jpg

Vecka 33 är det nu och det känns. Jag är ungefär lika smidig som en elefant på lina och tar mig inte många meter utan att jag får ont någonstans på kroppen. Jag har en dag kvar att jobba innan jul och därefter två dagar, som knappt är hela dagar, i mellandagarna. Sedan börjar ledigheten och väntan på gossen. Jag ser verkligen fram emot detta. Till att börja med kommer Stella att vara hemma med mig åtminstone ett par dagar extra i veckan, det lutar åt måndag och fredag. Så mysigt, även om jag inte är det bästa leksällskapet just nu.

Förra veckan konstaterade min barnmorska att lillen låg med huvudet neråt och så ligger han fortfarande, det känns tydligt att det är små fötter uppe vid revbenen. Min gissning är att han kommer att stanna så. Dock sa barnmorskan att det inte är lika vanligt att barnet fixerar sig när mamman är omföderska, så det är ingenting man ska räkna med. En viss procent, jag minns inte hur stor, fixerar sig inte alls.

Vi har inte gjort så mycket mer förberedelser hemma. Jag måste klura på någon bra förvaringslösning för bebiskläder, något som jag tror blir ett utmärkt projekt sen när jag är ledig. Vi har gott om plagg i storlek 50-56 som Stella hade så där har jag faktiskt bara köpt en enda liten kofta speciellt för lillebror. Än så länge. Det återstår att se hur liten eller stor han kommer att vara. Jag minns att Stella ganska snabbt gick upp till 56.

Från 62 och uppåt blev Stellas garderob mer tjejig så där kommer det behöva köpas en hel del. Rensningen gjorde jag för länge sedan och det tar verkligen emot att säga det, men det är troligt att alla dessa fina klänningar och tunikor inte kommer till användning igen. Vår plan har från start varit två barn. Återstår att se om vi följer den!

Annars så handlar mycket om mental förberedelse. Det är trots alla inte mer än en månad kvar tills lillebror kan titta ut lite när som helst.

20121218-142101.jpg

Annonser

4 kommentarer

  1. Vilken fin kofta du har köpt till lillebror! Så skönt att du har så få dagar kvar att jobba innan föräldrarledigheten, eller ja du kanske redan har jobbat dem nu! Hoppas ni har haft en riktigt bra jul!

  2. Hej och Grattis till er allihopa. Ni är en fin familj. Jag hittade tillbaka till din blogg, sist jag läste var väl när jag själv hade tid och blogga för ca 3 år sedan. Lycka till. Gott nytt år.

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s