Slutjobbat

Idag har jag jobbat min sista dag. Den sista för nu i alla fall. Jag kommer att vara hemma den sista tiden fram till förlossningen från och med nu.

Jag har längtat efter detta då allting har blivit väldigt tungt. Jag har svårt att gå någonstans utan att få ont både i rygg och bäcken och jag kan i princip inte bära något med någon tyngd utan att det straffar sig efteråt. Jag försöker att undvika att lyfta Stella så mycket som möjligt men ibland så går det ju inte. Att vänta barn när man redan har barn är helt klart svårare. Och då tror jag ändå att min graviditet skulle klassas som ganska enkel.

Att ha barn och vara två heltidsarbetande föräldrar är nog den svåraste utmaningen som jag har stött på hittills i livet. Det ständiga pusslandet, det dåliga samvetet. Frågorna som kommer. Har hon det bra där hon är om dagarna? Jag vet att svaret är ja, men det gnager i huvudet på mig ändå. Om hon skulle få välja, kunde välja, skulle hon då vara med oss hela tiden? Kort och gott så känns det bra med en period av mammaledighet just nu. Det blir en period då jag enbart fokuserar på barnen. Båda två. Så får vi tackla den verkliga vardagen sen.

20121228-154556.jpg

Annonser

4 kommentarer

 1. Alla dessa frågor tror jag gnager i alla föräldrar, och att få sitt andra barn är lika ljuvligt som att få sitt första.
  Man tror inte att man ska kunna älska den andra lilla människan lika mycket som den första, men jag lovar
  att det går alldeles utmärkt.

  Kommer ihåg att jag svarade dig om tvåspråkighet, då jag oxå har barn med en grek, nu har vi flyttat tillbaka till
  Stockholm pga krisen i Grekland. Kanske har din man något tips om jobb till en landsman? Lägger ut krokar lite överallt.
  Hon får
  Han har haft egen byggfirma i Grekland och har även jobbat som servitör både i Sverige och Grekland, han talar flytande svenska.

  Till sist, jag tror att det är bra att barn får träffa andra barn på dagarna, då lär de sig att umgås och ta hänsyn till andra människor
  samt det sociala spelet.Jag brukar följa din blogg och jag tror att din flicka är väldigt nöjd med livet, med 2 jättefina föräldrar.

 2. Eller hur, delvis under tiden men allra mest efteråt, när man varvar ned (trots att man inte ens trott att man varit ”på spänn”) :/

  Kram och du också ❤

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s