Lilla vän, mamma blir så glad när du äter

Det finns många saker att bli frustrerad över som förälder. Det här med mat är en av dem. Stella är ganska matkräsen och ibland går ingenting alls ner. Just därför är det så tillfredsställande att servera henne någonting som hon faktiskt äter med mycket god aptit. Och en rätt som alltid går hem är linsgryta. Otippat, eller hur? Jag hoppas hennes förkärlek för linser och andra grönsaker håller i sig när hon blir äldre.

Jag kokade linser till lunch idag. En gul lök, en burk krossad tomat, tomatpure och så olivolja och gröna linser får koka. Lite vatten behöver också tillsättas. Kryddas med basilika, persilja och salt och peppar. Jag hade även i tränad potatis. Efter cirka 40 minuter på spisen kändes linserna klara. Stella slevade i sig och fick vitlöksbröd till.

Som sagt, så härligt det är att se barnet äta med god aptit!

I Grekland är både bönor och linser standard som vardagsmat. På förskolan får de både fasolada och fakes ofta och jag tycker det är super. Så näringsrikt.

20130104-131909.jpg

Annonser

En kommentar

  1. Håller med! Vi har ju varit rätt så förskonade med matvägran men jag fruktar att den kan vara på ingång. Usch 😦 Dock så älskar S tomater och det går alltid ned precis som annat grönt. Nyttigt men inte så många kcal.

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s