Året var 2012

Året började precis som alla år framöver kommer att börja, med födelsedagsfirande för Stella. 1 år blev hon och vi firade med stort kalas. Stella började gå några dagar därefter. Vi tog vara på den sista tiden innan förskolestart och deltidsjobb för mig. Inskolningen gick jättebra och i början på februari började Stella på Melissaki.

Februari blev därför en månad för att vänja in nya rutiner. Lämning, jobb, hämtning. Det gick bra tack vare att Stella trivdes och tack vare att jag bara jobbade 50 procent.

20130107-090752.jpg

I mars minns jag att vi på allvar började fundera på syskon. Vi pratade om att ”ta det till sommaren”. Jag undrar om det kan ha varit nu som vi bokade Greklandresan också. Föräldrar, svärföräldrar, syster och så vi. Vintern var i princip över nu. En mycket mild vinter hade vi 2012.

I april var det alltså vår. Förutom på lilla S dopdag, när jag och Kostas blev gudföräldrar. Just den dagen kom det massor av snö som spelade oss ett spratt. Mot slutet av april fick jag och Stella uppleva lite mer vinter när vi åkte norröver under Valborgshelgen. När vi kom tillbaka hem väntade en och annan förändring. Jag sa upp mig från jobbet och började så smått leta efter nytt. Det var så maj började. I övrigt minns jag mors dag väldigt tydligt, det var högsommarvärme och allting kändes sådär kanonbra. Vi hade även en mycket varm lekdejt i maj med nästan 30 graders värme.

20130107-091004.jpg

Jag slutade på mitt jobb 15 juni och började på ett nytt veckan därefter. Istället för en lång sommarsemester blev det jobb och en kort semester på två veckor. Men det kändes okej. Spännande med ny arbetsplats. I början på juni hade vi också besök från norr och Stella fick gå på Skansen för första gången.

Den 16 juni var det möhippa för Marie. Med allt som en möhippa ska innehålla. Jag hade en märklig känsla i kroppen, kändes mig smått illamående hela dagen. Och dagen efter kände jag mig väldigt bakis, trots att jag knappt drack något alls på hippan. Ett graviditetstest inhandlades och precis som jag redan förstått blev det plus. Tårarna kom, lyckotårarna. Kanske extra mycket eftersom det kom lite oväntat. Vi hade ju sagt att vi skulle ”ta det till sommaren”…

Juli kom och Kostas var hemma med Stella. Jag jobbade en vecka innan vi skulle iväg till Aten, Grekland. Stellas första resa till sitt andra land. Det blev succé. Hon verkade trivas otroligt bra och tacklade värmen alldeles utmärkt. Hon både sov och åt jättebra och om vi bara tog det varligt så gick det bra att bada också. Stella som vid det här laget hade hunnit bli 1,5 år och verkligen började få koll på allt och alla. Hon lärde sig många ord blev snabbt en hejare på namn.
IMG_1600 (598x800)

Helgen innan resan gick vi också på sommarens bröllop. Marie och Joakim blev man och hustru på en otroligt vacker plats och vacker dag. Jag hade full sjå att tygla illamåendet och att dölja det faktum att jag var gravid.

20130107-091034.jpg

IMG_1678 (680x800)

I augusti var det åter vardag, nu med två heltidsarbetande föräldrar. Juli var den värsta månaden med illamående, bortsett från tiden i Grekland då jag knappt mådde illa alls, men även i augusti var det riktigt kämpigt. Vissa dagar fick jag kräkas flera gånger, andra klarade jag mig utan det.

I september börjar graviditeten märkas på allvar. Magen syns, nyheten är ute hos de flesta. Vi gör rutinultraljud och får veta att vi väntar en till synes välmående pojke. Sån lycka! Stella har det fortsatt bra på förskolan och blir allt mer som en storasyster mot de andra barnen. Hennes språk utvecklas snabbt och hon pratar nu med två ord, ibland tre, på både svenska och grekiska.

20130107-091107.jpg

Oktober är en kall månad. Vinteroverallen plockas fram. Kostas fyller 30 och vi firar när min familj från norr kommer ner och hälsar på. Senare blir det fest också. Jag mår bra men har lite problem med foglossning till och från. November fortsätter i samma stil. Vi inhandlar syskonvagn och börjar fundera på allt annat som ska vara på plats innan februari 2013.

20130107-091146.jpg

December går alltid i en väldig fart. I början av månaden kommer mamma och syster och besöker oss. Jag fyller 27. Julen förbereds så gott det går i snöyran. Vi får stora mängder snö i Stockholm. Den 21 december åker vi tåg till Norrbotten för julfirande där uppe. Det går jättebra för Stella, dock inte lika bra för mig som dagarna innan fick en släng av magsjuka. Men juletiden infinner sig ändå när vi kommer fram. På annandagen åker vi hemåt och vi firar en andra jul med svärföräldrarna samt ett nyår med goda vänner. För min del är det nu slutjobbat.

20130107-091232.jpg

Så sammanfattar jag året 2012 utan att gå in på så mycket detaljer. Året innehöll många förändringar för oss som familj, och ännu fler blir det 2013.

Annonser

2 kommentarer

  1. Stackare som var illamående på bröllopet! Kul att läsa om ert 2012. Hoppas slutspurten går bra nu och att det tittar ut en liten prins snart! Kram

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s