Projekt barnrum

Det har blivit en hel del hemmafix i veckan. En ny säng till Stella har fått flytta in och spjälisen har åter blivit höjd och fått sin sida tillbaka. Stella verkar nöjd med upplägget än så länge. Hon somnar i alla fall gott i den nya sängen. Och vem skulle inte gilla att sova bland alla dessa färgglada elefanter?

Vi har också skaffat ny förvaring till barnrummet. Jag saknar nu endast ett par nya gardiner, men att hitta ett par fina sådana är lättare sagt än gjort. Varför är det så, att när det kommer till barninredning så är det antingen Bilarmönster eller Hello Kitty? Ve och fasa. Jag vill ha fina färgglada mönster utan tecknade figurer. Nån som har tips?

20130117-204315.jpg

Annonser

7 kommentarer

 1. Nu blev jag nyfiken, vad har ni för säng till Stella? Vi hoppas att A kan sova kvar i spjälsängen några månader till och att vi sen satsar på en växasäng. När bytte ni till Stella?

  Nu är det inte långt kvar du… 🙂

  1. Stella har sovit i spjälsängen men utan ena sidan sen hon var 1,5 ungefär. Så hon är van att kunna gå upp själv. Denna som vi köpt nu heter Sundvik om jag inte minns fel och är från IKEA. 1.60 lång och ganska låg med kant vid huvudändan. Den bör vara gångbar ganska länge.

   Vi köpte ny nu eftersom att Stella som spädbarn började sova i spjälsängen tidigt, vid 1-2 månader ungefär. Hoppas kunna vänja även lillebror vid det. Vi får se vem han är när han kommer ut 🙂

 2. Vad fint det blir… När bus flyttade ur sin spälis (för numera sjukt länge sen) fick han direkt en fullstor säng. Vi la den tjocka resårkärnan på marken ett tag först så vi inte behövde vara rädd att han skulle falla ur. Sen fick han ben på sängen. Och då fick han extra höga ben (alltså inte våningssäng, utan bara lite högra säng än standard) så det rymdes bra med förvaring under. det funkade kanon och det är ju den han sover i nu. Och i många år till, hoppas jag.

  just det där med hello kitty eller bilar/spiderman är helt tokigt. Samma sak oavsett om det gäller coola täcken eller affischer. Man kan liksom inte vara ”mitt-i-mellan” och gilla färg och form och lekfullhet liksom.

  1. Det var en smart lösning. Vi köpte en juniorsäng nu som är rätt låg och 1.60 lång, ska nog duga några år framöver i alla fall. Och som sagt, hopplöst med alla skrikiga figurer… Allting är så könsstereotypt också.

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s