Vid 5 veckor

Theo är nu 5 veckor och vikten har äntligen tagit fart. 4300 gram väger han nu och är nära 55 cm lång. Han fick en tuff start i och med förkylningsviruset han fick när han var blott en vecka gammal, men nu går viktkurvan uppåt i rasande fart och det är så skönt att inte behöva oroa sig för det.

Redan vid 3 veckor kollade Leena att han kunde följa och fixera blicken, så check på det. Vi har också börjat få svarsleenden nu vilket är så underbart. Har inte lyckats fånga det på bild tyvärr.

Som jag skrev tidigare så gillar Theo att vara med och vaken om dagarna. Han är en nöjd bebis som oftast inte gör mycket väsen av sig. Han gillar att åka bil, han gillar att ligga i vagnen. På kvällen kan han vara lite missnöjd, kanske av gaser, men det brukar gå över snabbt. Han vet när det är natt och sover i sin spjälsäng. Vaknar dock var annan eller var tredje timme för mat.

Vi fick pausa amningen under tiden Theo var sjuk och på sjukhuset. Han har sedan dess huvudsakligen ätit i flaska, pumpad mjölk och ersättning när det behövs. Vi har jobbat på med amningen och nu klarar vi oss med den under morgon och förmiddag åtminstone. Det är svårare mot kvällen, kanske för att han är mer hungrig och trött då och inte riktigt vill jobba för maten. Men jag tänker inte stressa med detta. Helamning vore det bästa och enklaste men med tanke på den start vi fick är jag glad att han ammar delvis i alla fall.

Här har vi Theo, nyfödd och 5 veckor. Vår lilla prins. Tänk att just du kom till oss. Så mycket kärlek.

20130315-203741.jpg

Annonser

2 kommentarer

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s