För att minnas

Imorse när Stella och jag tittade på Barnkanalen var det ett program om en liten pojke och en pingvin som var vilse och de åkte båt över havet för att komma till Sydpolen. Det var en svår resa med en stor storm och Stella levde sig in mycket i historien. När de så kom fram till Sydpolen och de andra pingvinerna tog pojken avsked av sin vän och rodde iväg med båten.

Stella blir nu alldeles förtvivlad och börjar gråta och utbrister Inte mamma, fågeln följa med också gång på gång. Jag förklarar att han ska vara där nu med sin mamma och pappa men hon köper inte det. Hon förstår hur ledsen pojken blev när han lämnade sin vän.

Jag inser med ens hur stor hon har blivit och hur mycket hon faktiskt förstår. Det är en stor sak att kunna känna empati för figurerna i en saga. Min lilla, stora Stella.

20130407-132354.jpg

Annonser

4 kommentarer

  1. Ja, hur mycket det förstår och hur det reagerar på saker som man inte tänker på själv. Dani blev jätteledsen när han tittade på piff o puff o jag förstod inte riktigt varför. Var nog när hunden jagade dem.

    Söt theo är när han ler!

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s