Halvvägs till 5

Det är så spännande att följa Stellas framfart genom livet. För oj vad hon lär sig och utvecklas. Det finns en sådan stark vilja och nyfikenhet i den här tjejen och jag är så vansinnigt stolt över henne.

Med detta kommer också trotsen och ibland driver hon oss till vansinne, oj oj oj säger jag bara, men jag försöker tänka på att trots kommer till följd av utveckling. Hon är en egen person som testar sin starka vilja mot mamma och pappa och det är självklart positivt.

Att bli storasyster har Stella klarat galant. Hon älskar sin lillebror och säger det ofta till honom. Hon har lärt sig hur han beter sig när han är trött, när han är hungrig och när han är glad. Hon vill inkludera honom i lekar och sjunger eller läser böcker för honom. Theo anar inte vilken tur han har, med en syster som tar hand om honom!

Språket har jag nämnt tidigare, Stella pratar på i allt mer avancerade meningar och lär sig nya ord och uttryck nästan så fort hon hör dem. Hon reciterar böcker som vi brukar läsa och hon kan massvis med sånger. Motoriken är suverän. Hon kan klättra och balansera som vilken unge som helst och springer oroväckande fort, kan jag tycka.

20130603-131527.jpg
2,5 år om en månad alltså, vår Stella. Vår stora flicka, som hon själv brukar säga. Bilderna är från morgonens utelek.

Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s