Rutiner, rutiner, rutiner

Jag är så glad att jag har den här bloggen. Det är så skönt att kunna titta i arkivet och påminna mig själv om hur saker och ting var när Stella var bebis. Fick nästan en chock när jag läste det här inlägget om hennes rutiner vid 5 månaders ålder. Vilka superrutiner vi hade! Det här får mig att undra hur det kan vara möjligt för bebisar att vara så olika. Theo har nästan inga rutiner alls som jag ser det. Men en bidragande orsak till det är nog att jag som 2-barnsmamma inte riktigt hinner lägga kraft på att få rutiner. Theo får anpassa sig efter Stellas schema. Men det är bara en förklaring. I grund och botten handlar det om att de är olika barn.

Nu är ju Theo bara 4 månader än så länge och jag är rätt säker på att dagarna kommer att se annorlunda ut vid 5 månader. När bebisarna äter mer mat är det lättare att bygga upp dagen kring måltiderna – frukost, lunch, mellanmål.. Än så länge äter ju Theo efter behag, ungefär med 3 timmars mellanrum. Det är lite glesare på natten men han äter fortfarande 1-2 gånger nattetid. Han äter bröstmjölk och ersättning, dock i stort sätt bara i flaska numer eftersom att han börjar ifrågasätta bröstet mer och mer. Men pumpen fungerar bra så än så länge får han några mål bröstmjölk per dag.

Theo har fått sina första smakportioner och verkar gilla det. I alla fall gröt. Morotspuré var sådär, så jag tänkte testa potatis och palsternacka istället. Jag tänkte öka på mängden successivt så att han om någon månad kan få åtminstone något helt mål. Än så länge räcker det dock med en smakportion, alltså några matskedar.

Vad gäller sömnen dagtid så är Theo väldigt ojämn. Ena dagen kan han sova ett pass på 3 timmar runt lunchtid, andra dagar sover han bara korta stunder och på helt oregelbundna tider. Men en tendens jag börjar se är att han oftast tar morgon runt 07 och vill vila första gången vid 10. Då är han nästan alltid väldigt trött och orolig och kommer lättast till ro i vagnen. Sen vill han oftast sova 30 minuter till 1 timme på eftermiddagen. Natt blir det oftast runt 21 men det kan bli lite senare också.

Jadu lilleman, vi ska nog få till lite rutiner så småningom. Du får gärna börja med att sova hela nätter. Om du vill.

theo-mat

Annonser

En kommentar

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s