Vår tripp genom Tornedalen

Igår åkte vi som sagt på dagsutflykt. Målet var Övertorneå marknad, men innan vi kom dit stannade vi vid Kukkolaforsen för att äta lunch och beundra den storslagna naturen längs Torneå älv. Jag har varit där många gånger tidigare men för Kostas är det nytt. Stella är ju inte i någon ålder för att beundra natur ännu men det fanns mycket roligt för henne också. Till exempel fick hon titta på kor och traktorer (vad är det med barn och traktorer?). På marknaden blev det förstås en ballong och en del andra presenter. Och sist men inte minst åka tåg på ett minitivoli.

Vilken rolig ålder Stella är i nu! Hon älskar att uppleva allting, vad det än är nästan, och pratar länge och väl om allting som vi har hittat på. Hon har blivit fantastiskt duktig på att berätta också. Men det är också väldigt svårt att slita sig från allt det roliga. När vi ska gå upp ur badet eller hoppa av tåget så kommer det nästan alltid tårar. Tänk att kunna leva sig in så mycket i varje situation, leva för stunden.

Marknader hör Norrbotten till. Varje liten ort har en marknad och varje helg i juli kan man åka någonstans för att besöka en. Igår köpte vi matchande tröjor av alpackaull till barnen och Kostas köpte en till sig själv. De var riktigt billiga och så fina! Ett bra exempel på något man bara hittar på marknad.

621534
Theo hängde på som vanligt och var nöjd i stort sätt hela dagen. Däremot var vagnen inte populär. Det är bara att inse att han är lite stor för liggvagn nu. Klart killen ska få vara med och titta. Tänk nästa år, då får han åka med Stella i tåget.

En sak som jag älskar med Norrbotten är hur öppna och trevliga alla människor är. När jag satt på en bänk mitt i vimlet och trugade i Theo lite puré så kom ett par fram och pratade om lite allt möjligt, undrade var vi kom ifrån och vad vi gjorde. Den typer av öppenhet saknar jag ofta hemma i Stockholm. Men nu har vi fått en sommardos av detta, och det är ju rätt skönt att vara anonym också.

Annonser

Kommentera här! Jag svarar på kommentarer här i bloggen.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s